Tällä sivulla

Vapaa-ajanasunnot asukkaineen ovat tärkeä osa Uuttakaupunkia, ja Uusikaupunki tarjoaa monet palveluistaan myös mökkiläisille.

Lisätietoa nähtävyyksistä ja tapahtumista löydät myös matkailutoimiston verkkosivuilta www.visituusikaupunki.fi.

Mökkiläiskirje

Uusikaupunki lähestyy ulkopaikkakuntalaisia mökkiläisiä kirjepostilla vuosittain. Vuodesta 2022 alkaen mökkiläiskirjeen voi tilata myös sähköisessä muodossa. Jos valitset sähköisen toimitustavan, emme lähetä sinulle paperista mökkikirjettä tulevaisuudessa.

Tekemistä ja näkemistä Uudessakaupungissa

Haluatko viettää päivän uimarannalla köllöttäen vai etsitkö hieman menevämpiä aktiviteetteja? Tapahtumakalenterista löydät loistavia menovinkkejä ympäri vuoden. Luontopolut, uimarannat ja muut liikuntapaikat tarjoavat mukavaa tekemistä erityisesti kivalla kelillä. Sadepäivänä kannattaa tutustua kirjasto-, museo ja kulttuuripalveluihin

Terveyspalvelut

Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit valita, minkä terveysaseman palveluja haluat käyttää. Voit olla kerrallaan yhden terveysaseman asiakkaana. Voit kuitenkin käyttää kiireellisen hoidon palveluja Uudessakaupungissa, vaikka oma terveysasemasi sijaitsisi muualla. 

Hätätilanteessa ota yhteys yleiseen hätänumeroon 112. 

Veneily

Tarvitsetko venepaikan? Venepaikkojen varaus tapahtuu sähköisen varausjärjestelmän kautta. Myös paikkojen hinnat voi tarkistaa palvelusta. Tarvittaessa venepaikka-asioissa auttaa myös Palvelupiste Passari

Etätyöskentely

Etätyöskentely on loistava keino lisätä Uudessakaupungissa vietettyä aikaa. Aivan torin laidalla sijaitseva Co-working- ja etätyötila MESSI tarjoaa hyvät puitteet yksinyrittäjille, etätyöntekijöille ja freelance -toimijoille. Myös ammattiopisto ja lukio Novidan tiloissa sijaitseva moderni ja nykyaikainen Etäopiskelutila Pointti on niin opiskelijoiden kuin etätyöskentelijöidenkin käytettävissä.

Turvallisuus

Myös vapaa-ajanasumisen turvallisuudesta on syytä pitää huolta. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen sivuilta löydät ohjeita onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn, kuten turvalliseen tulen käsittelyyn, kotivaraan ja pelastustyötä nopeuttaviin osoitemerkintöihin. 

Jätehuolto, vesihuolto ja sähkö

Vapaa-ajanasumiseen liittyy monia arjen palveluita. Vesihuoltopalvelut -sivulta löydät kattavasti tietoa alueemme vesihuollosta. Vapaa-ajankiinteistön jätehuolto on mahdollista hoitaa oman jäteastian sijaan esimerkiksi kimppa-astioita hyödyntämällä. Sähköverkkoyhtiöt ja sähkönjakelun häiriötilanteet voit tarkastaa omalta sivultaan. 

Rakentaminen

Kaipaako mökki remonttia, olisiko uusi pihasauna tarpeen, tai haluaisitko muuttaa vapaa-ajanasuntoon pysyvästi? Verkkosivuiltamme löydät tietoa rakentamiseen liittyvissä asioissa. Rakennusvalvonnan tehtävänä on varmistaa, että rakennettu ympäristö on terveellinen, turvallinen ja kestävä. Myös rakennusvalvonnan henkilökunta auttaa sinua mielellään mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

Kehitysideoita ja palautetta

Onko mökkimatkasi varrella oleva tie huonossa kunnossa? Onko kaupungin tarjoamissa palveluissa kehittämisen varaa? Mielipiteesi on meille tärkeä. Kehitysideoita ja palautetta voit antaa suoraan sille yksikölle, jonka toimintaa palautteesi koskee. Voit myös jättää viestisi palautelomakkeen kautta, niin me välitämme sen oikealle taholle.