Tällä sivulla

Viljelypalstat

Viljelypalstat kaudelle 2023 ovat varattavissa helmikuusta lähtien.

Uudenkaupungin kaupunki vuokraa puutarhaviljelyn harrastajille viljelypalstoja, jotka sijaitsevat Salmen alueella Kartanonkadun varrella. Palstoja on tarjolla yhteensä 34 kpl ja yhden viljelykauden vuokra on 11,77 €.
Kaupunki muokkaa keväisin maan ja merkitsee aarin (10m x 10m) kokoiset palstat puutapein viljelijöiden käyttöön.

Palstat vuokrataan aina yhdeksi viljelykaudeksi, joten myös aikaisemmin viljelleiden tulee uusia keväisin oma varauksensa.

Viljelypalstojen varustus ja säännöt

  • Palstat vuokrataan Uudenkaupungin kaupungin asukkaille harrasteviljelyyn
  • Viljelyä ei saa aloittaa ennen kuin palstat on muokattu ja merkitty
  • Palstalla saa kasvattaa vain yksivuotisia laillisia kasveja
  • Palstaviljelijä pitää viljelypalstan siistinä koko kasvukauden ajan, eikä säilytä siellä viljelyyn kuulumatonta tavaraa.
  • Palstaviljelijä vie alueelta pois kaikki tarvikkeet, kuten kastelukannut, harsot ja lannoitesäkit ennen syyskyntöä.
  • Kaupunki huolehtii kevätmuokkauksesta ja palstojen merkkauksesta.

Pellot

Uudenkaupungin kaupungilla on vuokrattavia peltoja runsaat 40 ha.

Kaupunki vuokraa omistamiaan peltoja, jotta ne säilyvät viljely- ja tukikelpoisina sekä maisemaan ja ympäristöön sopivina hoidettuina alueina. Siksi vuokraajan on huolehdittava peltojen viljelykunnon säilyttämisestä, ojituksen kunnossapidosta sekä pellon reuna-alueiden vesakontorjunnasta.

Tavallisesti vuokrasopimus tehdään viljelijän kanssa 5 vuodeksi kerrallaan. Pellot vuokrataan viljeltäväksi siksi ajaksi kun kaupunki ei tarvitse niitä muuhun käyttöön. Uudelleen vuokrattaviksi vapautuvista pelloista järjestetään tarjouskilpailu ja näistä tiedotetaan kaupungin nettisivujen ajankohtaisissa uutisissa sekä kaupunkisuunnittelun facebook-sivuilla.