vanhoja Uusikaupunki-kuvia

13.3.2024 13:21

Uudenkaupungin museo osallistuu monin tavoin kevään Uusikaupunki-viikkoon

Uusikaupunki-viikko on Uudenkaupungin oma synttäriviikko. Viikon aikana nautitaan ukilaisuudesta ja tuodaan esiin paikallisia harrastamisen mahdollisuuksia sekä asioita, jotka tekevät Uudestakaupungista sellaisen kuin se on. Viikon aikana kaupungin eri palvelukeskukset ja yksiköt järjestävät maksutonta ohjelmaa ja tutustumismahdollisuuksia eri kohteisiin. Viikon tapahtumajärjestelyistä vastaa Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut.

Uudenkaupungin museo järjestää viikon aikana monenlaista ohjelmaa.

Pakopeli "Murha Wahlbergin talossa" 16.4. klo 17.30 ja 19.00 (NÄMÄ TÄLLÄ HETKELLÄ TÄYTEEN VARATTU)

Uudenkaupungin museon Wahlbergin taloon on rakennettu pakopeli, jossa pelaajat ratkovat arvoituksia museohuoneista löytyvien vihjeiden avulla. Wahlbergin talon pakopeli on murhamysteeri: talossa on järjestetty hienot illalliset, joiden aikana yksi vieraista on kuollut sydänkohtaukseen. Pelaajien tehtävänä on selvittää tapahtumien kulkua. Wahlbergin talossa järjestetään kaksi pakopelitilaisuutta tiistaina 16.4. klo 17.30–18.30 ja klo 19–20. Kumpaankin peliin otetaan ennakkoilmoittautumisella mukaan enintään 15 pelaajaa, jotka jaetaan kolmeen joukkueeseen. Pelaajat voivat ilmoittautua omana viiden hengen joukkueenaan, mutta pienemmät ryhmät tai yksin ilmoittautuvat pelaajat jaetaan museolla joukkueiksi. Peli soveltuu aikuisille, ja on Uusikaupunki-viikon ansiosta ilmainen. Peliaika on alkuohjeistuksineen ja loppupalautteineen yhteensä yksi tunti. Pelitila ei ole esteetön. Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoja sähköpostitse: museo@uusikaupunki.fi

Uudenkaupungin historian pop up -neuvola pääkirjastossa 15.4. klo 15-17

Kiinnostaako Uudenkaupungin historia tai vanhat Uusikaupunki-valokuvat? Uudenkaupungin museo jalkautuu pääkirjaston tiloihin (Alinenkatu 36) maanantaina 15.4. klo 15-17 vastaamaan Uudenkaupungin historiaan liittyviin kysymyksiin. Museon pop up -neuvolassa voit myös tutustua ja oppia etsimään itse vanhoja valokuvia, jotka löytyvät Finna-palvelusta. 

Wahlbergin museotalon vapaa pääsy ja opastusta Finna-palveluun 16.-19.4.

Uudenkaupungin museon Wahlbergin taloon on vapaa sisäänpääsy 16.-19.4. klo 12-15. Museossa on esillä perusnäyttely, alakerran porvariskodin huoneet ja yläkerran kaupunki- ja merihistoriallinen osasto. Keskiviikkona 17.4. ja perjantaina 19.4. esitellään myös museon runsasta valokuvakokoelmaa Finna-palvelussa. Tule kuulemaan ja oppimaan, miten löydät vanhoja Uusikaupunki-valokuvia vaikka omaan käyttöösi.