Joukkoliikenteen poikkeustilanteesta kertova kuva: teksti vuoroja peruuntuu

1.12.2023 10:17

Joukkoliikenteessä poikkeustilanne: vuoroja peruuntuu myös ma 4.12.

Vuorojen peruuntumisten taustalla sairastumisia

Joukkoliikenteessä operoiva LS-liikennelinjat on ilmoittanut että tällä viikolla linjaliikenteessä on ollut häiriötä ja vuoroja on peruuntunut. Vuoroja saatetaan joutua peruuttamaan vielä tänään.  

- Toivottavasti jo ensi viikolla tilanne helpottaa, ja pääsemme liikennöimään normaalisti, toteaa toimitusjohtaja Jari Paasikivi LS-liikennelinjat Oy:stä viestissään ja pahoittelee tilannetta.

Poikkeustilanteen taustalla on lukuisat sairastapaukset ja jopa kesken vuoron sairastumiset. Liikennöitsijä on pyrkinyt korvaamaan kuljettajia, mutta kun jopa kolmasosa kuljettajista on sairastunut - vuorojen peruuntumisilta ei ole voitu välttyä. 

Ala- ja yläkoululaiset saavat tiedon rehtorien kautta, mutta avoimessa joukkoliikenteessä asiakkaina on myös toisen asteen opiskelijoita ja mm.  työmatkalaisia, joita emme tavoita samalla tavoin. Liikennöitsijän kanssa on sovittu, että tiedotuksen peittoa laajennetaan ja jatkossa vuoroperuutukset tulevat näkyviin myös kaupungin sivuille, heti kun tieto niistä saadaan.

Avainsanat