Kuvassa pehmoleluja istumassa kirjahyllyssä.

Kirjaston kouluyhteistyö

Kirjastoon voi tulla koululuokan tai päiväkotiryhmän kanssa. Käynti voi olla esimerkiksi kirjastonkäytön opetustunti, kirjavinkkaus tai lainausreissu.

Kirjastokäynnistä tai kirjavinkkauksesta voi sopia sähköpostilla tai soittamalla. Jos esimerkiksi haluat tulla lainaamaan kirjoja ennen aukioloaikaa, se on mahdollista aamuisin kello 9 lähtien. Kirjastonhoitajan voi myös kutsua mukaan esimerkiksi vanhempainiltaan.

Koulujen oheislukemistot

  • Kalannin kirjastossa on Uudenkaupungin kouluille tarkoitettuja oheislukemistoja koululuokkien käyttöön. Tiedustelut Kalannin kirjastosta. Tarvittaessa kirjastoauto kuljettaa kirjat kirjastoauton reitillä oleviin kouluihin sopimuksen mukaan. Voit kysyä ajantasaisia oheislukemistolistoja pääkirjastosta, Kalannin kirjastosta tai kirjastoautosta.
  • Koulut voivat lainata aineistoa myös Turun oppimateriaalikeskuksen materiaalivarastosta. Opettajat tekevät tilaukset Oppimateriaalikeskukseen. Aineisto toimitetaan Uudenkaupungin kirjastoon Vaski-kuljetusten mukana.

Satutunnit ja vauvaloruilu

  • Uudenkaupungin kirjaston satutunnit ovat joka toinen torstai klo 9.30 kirjaston lastenosastolla. Kesto on n. 40 min.
  • Satutunnit on tarkoitettu kaikenikäisille lapsille, alle 2-vuotiaat mielellään vanhemman tai hoitajan seurassa.
  • Satutunneilla luetaan uusia kuvakirjoja sekä eri teemoihin liittyviä kuvakirjoja. Satutunneille kutsutaan myös vierailevia esiintyjiä lastenkulttuurin alueelta.