Kaupunginlahti

Uudenkaupungin museon kokoelmat ovat laajat ja monipuoliset. Kokoelmat ovat muodostuneet museon pitkän historian aikana. Museomme kokoelmapolitiikan mukaan tallennamme erityisesti Uudenkaupungin historiaan liittyvää aineistoa, esineitä ja valokuvia. Museokokoelmiin liittyvissä asioissa, esim. mahdollisissa lahjoitusasioissa, olkaa aina ensin yhteydessä museon toimistoon.

Kokoelmissamme on suuri määrä Uuteenkaupunkiin ja uusikaupunkilaisiin liittyviä valokuvia ja negatiiveja. Yksittäisten valokuvien lisäksi museon kokoelmissa on laajoja paikallisten valokuvaajien arkistoja. Augusta Olssonin valokuvaamon lasinegatiiveja 1890-1950-luvulta, F M Karrakosken negatiiveja 1920-40-luvuilta, Valokuvaamo Iriksen kuvia ja negatiiveja 1940-60-luvuilta sekä Valokuvaamo Varjuksen kuvia ja negatiiveja 1950-2000-luvuilta. Oma kokonaisuutensa on myös Uudenkaupungin telakan valokuva-arkisto.

Osa valokuvista on digitoitu ja jaettu kaikkien tutkittavaksi verkkoon. Noin 9000 valokuvaa löytyy Finna-palvelusta.  

Myös museon esinekokoelmia tullaan avaamaan Finna-sivuilla. Tällä hetkellä näkyvissä on pääasiassa tekstiilikokoelmia. 

Jos olet kiinnostunut jostakin Uuteenkaupunkiin liittyvästä valokuvasta, ota rohkeasti yhteyttä museon toimistoon. Samoin, jos mieltäsi askarruttaa jokin Uudenkaupungin historiaan liittyvä kysymys.