Ruokolanjärvi

Kohdetyyppi
Ulkoilu ja retkeily
Ruokolanjärven laituri
Osoite

Vakka-Suomenkatu 19
23500 UUSIKAUPUNKI
Suomi

Aukioloajat
Avoinna ympäri vuoden.
Säännöt, ohjeet ja turvallisuus

Onginta ja pilkintä ovat kaikille maksuttomia yleiskalastusoikeuksia. Viehekalastusta harjoittavan 18—64-vuotiaan henkilön on suoritettava valtiolle kalastonhoitomaksu.

Saapuminen
Rannan P-alue löytyy osoitteesta Vakka-Suomenkatu 19. Järvi on myös hyvin saavutettavissa kävellen ja pyörillen keskusta-alueen eri osista. Torinkulmalta matkaa järvelle on n. 600 metriä.
Esteettömyys
Pohjoisrannan yhdistetty kävely- ja pyörätie on päällystetty kestopäällysteellä. Etelärannalla reitti kulkee osin kapeaa polkua ja kuntoradan pohjia. Etelärannalla on myös korkeuseroja.

Ruokolanjärvi tarjoaa hyvät puitteet lähikalastukseen. Alueelle on rakennettu neljä pistolaituria ja kolme soutuvenettä on myös vapaasti käytettävissä kesäisin. Pääasiassa järven kalakanta muodostuu ahvenista ja hauista. Kalastustapahtumia alueella järjestetään silloin tällöin.

Pinta-alaltaan Ruokolanjärvi on n. 8 ha. Järvi on syvimmillään (n.4m) suihkulähteen lähettyvillä ja matalimmillaan (n.1m) Käätyjärven puoleisessa päässä. Laitureiden päissä syvyydet vaihtelevat kolmesta kahteen metriin. Järvi on suhteellisen helppo kiertää ympäri jalkaisin polkuja pitkin, jotka osittain noudattelevat kuntopolkua. Suihkulähde järvellä on ollut vuodesta 1973. Suihkulähteellä on positivinen merkitys järvelle. Sen lisäksi että sitä on kiva katsella, se nostaa myös veden happipitoisuutta.

Tutustu alueen historiaan

Uudenkaupungin museo on laatinut  Seinätön museo -mobiilioppaan Ruokolanjärven ympäristön historiasta. Ruokolanjärvi-oppaassa on kaikkiaan 11 pistettä, joiden kohdalla voi tutkia vanhoja valokuvia, lukea tietoa siitä, mitä paikalla on ollut ja miltä siinä kohdassa on ennen näyttänyt.

Oppaan tekstit voi nyt paitsi lukea myös kuunnella. Mobiilioppaan käyttö on ilmaista ja se toimii älypuhelimella, tabletilla tai myös tietokoneella. 

Ruokolanjärven ilmakuva