Kasarminlahden esteetön luontopolku

Kohdetyyppi
Ulkoilu ja retkeily
Lehmiä Kasarminlahden esteettömällä luontopolulla
Osoite

Kasarminlahdentie 8
23500 UUSIKAUPUNKI
Suomi

Aukioloajat
Avoinna ympäri vuoden
Saapuminen
Kasarminlahti sijaitsee vain vajaan kahden kilometrin päässä kaupungin torilta. Esteettömän reitin lähtöpiste on Kasarminlahdentie 8. Lähtöpisteen yhteydessä on myös laaja P-alue autoille.
Esteettömyys
Esteettömän reitin polut jal levähdyspaikkojen alustat ovat leveät ja kivituhkapohjaiset. Esteettömälle lintulavalle johtaa pitkä ja loiva kaiteellinen puuramppi.

Esteetön luontopolku tarjoaa mahdollisuuden päästä turvallisessa ympäristössä metsään ja veden tuntumaan seuraamaan luontoa. Kasarminlahden alue on linnustoltaan rikas ja toimii myös muuttolintujen levähdyspaikkana. 

Esteetön reitti ja lintulava palvevat monipuolista käyttäjäkuntaa. Liikuntarajoitteisten ja ikäihmisten lisäksi myös esimerkiksi lapsiperheiden on sujuvaa kulkea reitillä lastenrattaineen. 

Kasarminlahden rannan kosteikkoalueella laiduntaa kesäisin lehmiä ja aitaus rajoittuu osittain luontopolun viereen.

Palvelut esteettömällä osuudella:

  • esteetön luontopolku 1,1 km
  • esteetön luontolava
  • esteetön kompostikäymälä
  • levähdyspenkkejä

Esteetön luontopolku valmistui kesällä 2022. Lintulavan rahoittajana toimi Yaran Uudenkaupungin tehtaat. Hankkeelle saatiin lisäksi Ely-keskuksen rahoitusta (Vesien- ja ympäristönhoidon edistäminen ja lähivirkistysalueet).

Esteettömän osuuden lisäksi lintulavalta voi jatkaa halutessaan vaativampaa reittiä Kasarminlahden laavulle tai Vionpuhdin nuotiopaikalle. Reitti on mäkinen ja kulkee osin kallion päällä. Jos reitille toivoo enemmän mittaa, voi matkan aloittaa jo Sorvakon urheilukentältä, jolloin matkaa esim. Vionpuhdin nuotiopaikalle kertyy yhteen suuntaan n. 4 km.