Tällä sivulla

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voit selvitellä elämäntilannettasi, suunnitella tulevaisuuttasi ja yhdessä pohtia tarvitsemiasi palveluita. Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee rinnallasi pienin askelin yhdessä suunniteltuja tavoitteita kohti. Tavoitteet määräytyvät sinun haaveistasi ja unelmistasi. 

Etsivä nuorisotyö on sinua varten kun:

  • opinnot ovat keskeytyneet
  • etsit työkokeilu-, työ- tai opiskelupaikkaa
  • olet vailla asuntoa
  • olet keskeyttämässä armeijan tai siviilipalveluksen tai pohdit mitä tehdä palveluksen jälkeen
  • tarvitset apua arkeen tai asioiden hoitoon
  • kaipaat tukea elämässä ja tulevaisuuden suunnittelussa
  • kohtaat haasteita toimeentulossa
  • haluat tukea harrastuksissa tai kaverisuhteissa
  • haluat vain juttuseuraa

Etsiviin nuorisotyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä myös nuoren huoltaja tai muu tukiverkosto, jos nuoren elämänhallintaan tai tulevaisuuden suunnitteluun kaivataan ammatillista palveluohjausta. Etsivä nuorisotyö on nuorelle maksutonta ja vapaaehtoista, mikä tarkoittaa sitä että saat apua juuri niissä asioissa joihin apua haluat! Tapaaminen voidaan sopia sinulle sopivaan paikkaan.

Yhteydessä etsiviin nuorisotyöntekijöihin voi olla yhteydessä soittamalla, sähköpostitse, WhatsAppilla, tekstiviestillä, Facebookissa tai Instagramissa. Voit ottaa yhteyttä myös sivustolla: Etsivä - Etusivu (yhteysetsivaan.fi)

Etsivän nuorisotyön toimintamuodot

Etsivän nuorisotyön työmuotoja ovat palveluohjaus, yksilöohjaus, verkostoyhteistyö, kotikäynnit ja nuoren tukeminen elämän eri osa-alueilla. 

Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta kartoittaen tämän elämäntilannetta ja tulevaisuuden odotuksia. Tämän pohjalta mietitään yhdessä asiakkaan kanssa tukitoimet ja palvelumuodot, joita hän tarvitsee. Etsivä nuorisotyö on nuoren tukena niin kauan kuin nuori itse kokee tarpeelliseksi.

Etsivän nuorisotyön asiakkuudessa tavoitteena on hoitaa yhdessä nuoren kanssa kaikki virastoasioinnit kuntoon. Tässä työssä teemme yhteistyötä alueen palveluntarjoajien kanssa. Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa on mahdollista sopia tapaaminen ottamalla yhteyttä.

Avoimien ovien toiminta

Etsivät nuorisotyöntekijät järjestävät kevään aikana avoimien ovien toimintaa +16-28-vuotiaille nuorille seuraavasti:

NUORISOTALO VANTISSA
torstaisin klo 17-19 4.5., 1.6.

Torstaina 1.6 klo 18-21 etsivät nuorisotyöntekijät järjestävät kakkukahvit Nuorisotalo Vantissa. Ilta on tarkoitettu kaikille tänä vuonna lukiosta tai ammattikoulusta valmistuville. Tervetuloa kippistelemään tulevaisuudelle!

KALANNIN NUOKKARILLA
torstaisin klo 17-19  27.4., 11.5., 25.5.

Kesä-heinäkuun aikana etsivän nuorisotyön järjestämät kesäillat

maanantaisin 5.6 alkaen +18-vuotiaille nuorille klo 18-20.30. Seuraa somea mitä missä milloin. Snapchat ukinuokkari & ninaetsiva / Instagram etsiva_uusikaupunki 

Huom! Poikkeuksellisesti 17.7 ei ole etsivien iltaa.