Tällä sivulla

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille nuorille aikuisille. Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voit selvitellä elämäntilannettasi, suunnitella tulevaisuuttasi ja yhdessä pohtia tarvitsemiasi palveluita. Etsivä nuorisotyöntekijä kulkee rinnallasi pienin askelin yhdessä suunniteltuja tavoitteita kohti. Tavoitteet määräytyvät sinun haaveistasi ja unelmistasi. 

Etsivä nuorisotyö on sinua varten kun:

  • opinnot ovat keskeytyneet
  • etsit työkokeilu-, työ- tai opiskelupaikkaa
  • olet vailla asuntoa
  • olet keskeyttämässä armeijan tai siviilipalveluksen tai pohdit mitä tehdä palveluksen jälkeen
  • tarvitset apua arkeen tai asioiden hoitoon
  • kaipaat tukea elämässä ja tulevaisuuden suunnittelussa
  • kohtaat haasteita toimeentulossa
  • haluat tukea harrastuksissa tai kaverisuhteissa
  • haluat vain juttuseuraa

Etsiviin nuorisotyöntekijöihin voi ottaa yhteyttä myös nuoren huoltaja tai muu tukiverkosto, jos nuoren elämänhallintaan tai tulevaisuuden suunnitteluun kaivataan ammatillista palveluohjausta. Etsivä nuorisotyö on nuorelle maksutonta ja vapaaehtoista, mikä tarkoittaa sitä että saat apua juuri niissä asioissa joihin apua haluat! Tapaaminen voidaan sopia sinulle sopivaan paikkaan.

Yhteydessä etsiviin nuorisotyöntekijöihin voi olla yhteydessä soittamalla, sähköpostitse, WhatsAppilla, tekstiviestillä, Facebookissa tai Instagramissa. Voit ottaa yhteyttä myös sivustolla: Etsivä - Etusivu (yhteysetsivaan.fi)

Etsivän nuorisotyön toimintamuodot

Etsivän nuorisotyön työmuotoja ovat palveluohjaus, yksilöohjaus, verkostoyhteistyö, kotikäynnit ja nuoren tukeminen elämän eri osa-alueilla. 

Etsivä nuorisotyöntekijä tapaa nuorta kartoittaen tämän elämäntilannetta ja tulevaisuuden odotuksia. Tämän pohjalta mietitään yhdessä asiakkaan kanssa tukitoimet ja palvelumuodot, joita hän tarvitsee. Etsivä nuorisotyö on nuoren tukena niin kauan kuin nuori itse kokee tarpeelliseksi.

Etsivän nuorisotyön asiakkuudessa tavoitteena on hoitaa yhdessä nuoren kanssa kaikki virastoasioinnit kuntoon. Tässä työssä teemme yhteistyötä alueen palveluntarjoajien kanssa. Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa on mahdollista sopia tapaaminen ottamalla yhteyttä.

Toimintaa 16-29-vuotiaille kevään 2024 aikana

Etsivän nuorisotyön avoimet ovet ovat suunnattu 2.asteen ikäisille, sekä sitä vanhemmille nuorille. 
Tule mukaan viettämään aikaa yhdessä ystävien kanssa ja kertomaan kuulumisia. Etsivät ovat paikalla tsemppaamassa ja kannustamassa elämän haasteissa, sekä auttamassa esimerkiksi työnhaussa ja opiskeluissa.

 

NUORISOTALO VANTISSA klo 17.15-19

18.1 

15.2

7.3

4.4

11.4

2.5

23.5

30.5

KALANNIN NUOKKARILLA klo 17.15-19

11.1 

1.2

8.2

29.2

14.3

21.3

18.4

16.5