Suomi
yläkuva museosta
Museo

Wahlbergin museotalo

Ma 7.1.2019 - Pe 31.12.2021
Wahlbergin museotalo on Uudenkaupungin museon pääkohde, joka sijaitsee ruutukaava-alueella, entisessä komeassa tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin porvaristalossa. Talon huoneissa ovat säilyneet koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset aivan 1900-luvun alusta. Osa uuneista ja kattomaalauksista sekä salongin käsinmaalatut tapetit ovat alkuperäiset jo 150 vuoden takaa. Wahlbergin talon alakerran huoneissa voi melkein kuvitella piipputupakan tuoksun ja naisten silkkihameiden kahinan.

Museotalon yläkerrassa esitellään tunnelmallisesti paikkakunnan merellistä historiaa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut tai kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta. Myös uudempi laivanrakennus ja telakkatoiminta ovat saaneet paikkansa museon yläkerrassa. Perusnäyttelyn lisäksi museotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

14.6.-22.10.2021 on museossa esillä myös näyttely Rauhan paikka, joka esittelee sitä Uuttakaupunkia, joka oli suuren Pohjan sodan vuonna 1721 päättäneen Uudenkaupungin rauhan näyttämönä.

Kesäajan (14.6.-29.8.2021) ulkopuolella Wahlbergin museotalo on tiistaista perjantaihin 12-15. Muina aikoina tilauksesta.


Tulethan museovierailulle vain terveenä ja oireettomana. Museossa on asiakkaillemme kasvomaskisuositus.
Pääsyliput (aikuiset 5€ / Museokortti / Smartum / Edenred / ePassi). Ryhmävierailujen osalta tiedustelut museosta (ryhmävierailujen mahdollisuus riippuu siitä, mikä on vallitseva suositus).


Tiedustelut museon toimistosta 044 3515447.

Uudenkaupungin museon toimisto on vielä suljettuna asiakkailta. Vahvan etätyösuosituksen mukaan museon henkilökunta työskentelee osittain etätyössä. Tietopalvelu-, kokoelma- ja arkistoasioissa ottakaa siis yhteyttä ennakolta museon henkilökuntaan puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät täältä. 

Tapahtumapaikka: 
Käyntiosoite: 
Ylinenkatu 11, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma liittyy osioon: 
Rouvien huone museossa

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 044 351 5447