yläkuva museosta
Museo

Wahlbergin museotalo

Ma 7.1.2019 - La 31.12.2022
Wahlbergin museotalo on Uudenkaupungin museon pääkohde, joka sijaitsee ruutukaava-alueella, entisessä komeassa tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin porvaristalossa. Talon huoneissa ovat säilyneet koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset aivan 1900-luvun alusta. Osa uuneista ja kattomaalauksista sekä salongin käsinmaalatut tapetit ovat alkuperäiset jo 150 vuoden takaa. Wahlbergin talon alakerran huoneissa voi melkein kuvitella piipputupakan tuoksun ja naisten silkkihameiden kahinan.

Museotalon yläkerrassa esitellään tunnelmallisesti paikkakunnan merellistä historiaa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut tai kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta. Myös uudempi laivanrakennus ja telakkatoiminta ovat saaneet paikkansa museon yläkerrassa. Perusnäyttelyn lisäksi museotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.

Kesäajan ulkopuolella Wahlbergin museotalo on tiistaista perjantaihin 12-15. Muina aikoina tilauksesta.

Edellytämme asiakkailtamme kasvomaskin käyttöä ja rajoitamme tarvittaessa asiakasmäärää museon tiloissa.

Tulethan museovierailulle vain terveenä ja oireettomana.
Pääsyliput (aikuiset 5€ / Museokortti / Smartum / Edenred / ePassi). Ryhmävierailujen osalta tiedustelut museosta.


Tiedustelut museon toimistosta 044 3515447.

Tietopalvelu-, kokoelma- ja arkistoasioissa on hyvä ottaa yhteyttä ennakolta museon henkilökuntaan puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät täältä. 

Tapahtumapaikka: 
Käyntiosoite: 
Ylinenkatu 11, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma liittyy osioon: 
Rouvien huone museossa

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 044 351 5447