Wahlbergin museotalo

Ylinenkatu 11, 23500 Uusikaupunki

Wahlbergin museotalon sali

Wahlbergin museotalo on Uudenkaupungin museon pääkohde, joka sijaitsee ruutukaava-alueella, entisessä komeassa tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin porvaristalossa. Talon huoneissa ovat säilyneet koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset aivan 1900-luvun alusta. Osa uuneista ja kattomaalauksista sekä salongin käsinmaalatut tapetit ovat alkuperäiset jo 150 vuoden takaa. Wahlbergin talon alakerran huoneissa voi melkein kuvitella piipputupakan tuoksun ja naisten silkkihameiden kahinan.

Museotalon yläkerrassa esitellään tunnelmallisesti paikkakunnan merellistä historiaa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut tai kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta. Myös uudempi laivanrakennus ja telakkatoiminta ovat saaneet paikkansa museon yläkerrassa. Perusnäyttelyn lisäksi museotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. 10.6. avautuu näyttely satavuotiaasta Turku-Uusikaupunki -rautatiestä.

Kesäaikana museotalon pihapiirissä on avoinna myös suutarinverstas sekä lasten suosittu leikkipaikka.

Pääsyliput (aikuiset 5€ / Museokortti / Smartum / Edenred / ePassi). Ryhmävierailujen osalta tiedustelut museon toimistosta.