Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lastenneuvolat

Uudenkaupungin neuvolan odotusaula
Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kehitystä ja kasvua sekä annetaan vanhemmille tarvittavaa ohjausta ja tukea. Neuvolassa myös keskustellaan yhdessä perhettä askarruttavista asioista, vahvistetaan perheen omia voimavaroja ja edistetään terveitä elämäntapoja. Neuvolassa lapselle annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.

Uudenkaupungin lastenneuvola-alueet
  • Alue 1: Haapaniemi, Keskusta, Palomettä, Pietola, Pyhämaa, Saarnisto, Santtio, Salmi, Sorvakko, Ykskoivu
  • Alue 2: Hakametsä, Hiu, Lepäinen, Vohdensaari, Janhua, Ketunkallio, Ruokola, Lokalahti

Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tutkimus 4-vuotiaille

Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut -tutkimus eli LTH-tutkimus tuottaa monipuolista seurantatietoa pienten lasten ja perheiden hyvinvoinnista, terveydestä sekä palveluiden käytöstä ja palvelukokemuksista.

LTH-tutkimus on kansallinen tutkimus, jonka toteutuksesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Vuoden 2018 tiedonkeruu, joka suunnataan 4-vuotiaiden lasten huoltajille ja lastenneuvolan terveydenhoitajille, toteutetaan helmi–lokakuussa.

Lue lisää www.thl.fi/lth

Uudenkaupungin alueella on alkamassa uusi palvelu, Perhelinja, yhteistyössä kunnan ja alueen muiden toimijoiden kanssa. Sosiaalialan järjestöt jalkauttavat palveluitaan lasten, nuorten ja perheiden tueksi alueella säännöllisesti liikkuvan palvelubussin, Perhelinjan, avulla.

Perhelinja on tarkoitettu kenelle tahansa lapselle, nuorelle, äidille, isälle tai vaikka isovanhemmalle, jolla on perheeseen liittyviä haasteita tai joka on huolissaan läheisensä hyvinvoinnista. Elämässä voi olla esimerkiksi yksinäisyyttä, kiusaamista, ero tai muita perheen sisäisiä ongelmia.  Apua voi olla vaikea pyytää ystäviltä, vanhemmilta tai tuttavilta tai aina ei edes tiedä mistä apua hakisi.

Meille voit tulla juttelemaan luottamuksellisesti isosta tai pienestä asiasta tai kysymään neuvoa ilman ajanvarausta. Toiveestasi voimme räätälöidä tilanteeseesi sopivan jatkoavun ja -tuen palveluista, jotka ovat sinua lähellä. Apua ja neuvoja antavat sote-järjestöjen ammattilaiset. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Perhelinja alkaa kulkemaan Uudenkaupungin alueella toukokuun puolesta välistä aina Juhannukseen saakka, josta se jää kesätauolle (21.6.-6.8.2018). Perhelinja alkaa kulkemaan alueilla jälleen elokuun puolesta välistä alkaen tarkemman aikataulun mukaan. Perhelinjan aikataulu, pysäkit ja yhteystiedot löydät osoitteesta: www.perhelinja.fi

Tule rohkeasti juttelemaan, kun bongaat meidät!

Päivitetty 8.5.2018

Ajanvaraukset ja muu puhelinneuvonta