Kuvassa mopauto puutaloalueella. Tietä reunustavat suuret lehtipuut.

22.5.2024 10:35

Yleisötilaisuus ja paneelikeskustelu korttelirallista keskusta-alueella

Yleisötilaisuus ja paneelikeskustelu korttelirallin vaikutuksista keskusta-alueella pidetään kulttuurikeskus Crusellissa keskiviikkona 29.5. klo 17.30-19.00. Tilaisuus on suunnattu etenkin mopoileville, mopoautoileville ja traktorimönkijöillä liikuville nuorille ja heidän huoltajilleen. Ohjelmassa on paneelikeskustelu ja yleisöllä on mahdollisuus ottaa osaa keskusteluun ja esittää kysymyksiä. Tavoitteena on hakea ratkaisua häiritsevään ajoon keskusta-alueella etenkin kesäaikaan. Kovaääninen ajo, viritetyt ajoneuvot sekä kiihdyttely ovat laissa kiellettyjä ja kiellon noudattamatta jättäminen aiheuttaa vuosittain keskusta-alueen asukkaille monenlaista harmia ja vaarallisia tilanteita liikenteessä. 

Miten voisimme ottaa huomioon kaikki asukkaat ja saada rinnakkaiselo toimimaan? 
Onko jälleen edessä ajon rajoittaminen?
Miten viime vuoden rajoitukset vaikuttivat?
Mitä muita ratkaisuja haastavaan ja toistuvaan tilanteeseen olisi?
Uusikaupunki erottuu hyvin huolestuttavasti liikkenneturvan onnettomuustilastoissa erityisesti nuorten osalta, miten saisimme käyrän taittumaan?

Viime vuonna Uudenkaupungin kaupunki rajoitti ajoa L-luokan ajoneuvoilla keskustan ruutukaava-alueella öiseen aikaan. Rajoitusaika oli heinäkuun alusta syyskuun loppuun. Ajokiellon tarkoituksena oli vähentää turhaa ja häiritsevää liikennettä yöaikaan. Kielto ei estänyt keskusta-alueen liikkeissä asioimista tai esimerkiksi mopolla töihin lähtemistä aamuvarhaisella.

Mukana tilaisuudessa Uudenkaupungin kaupunki, Liikenneturva ja poliisi.

Avainsanat