Sininen aaltografiikka

12.9.2024 15:20

Uusikaupunki osallistuu Lounais-Suomen yhteiseen valmiusharjoitukseen

Uudenkaupungin kaupunki osallistuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston järjestämään alueelliseen valmiusharjoitukseen 9.-10.10.2024. LOUNAIS24 -harjoituksen teemana on pitkäkestoinen sähkönjakelun häiriötilanne. 

Häiriötilanteiden ennakointi ja kuvitteellisten tilanteiden harjoittelu on yhteiskunnan kannalta parasta varautumista. Harjoituksessa on mukana Varsinais-Suomen ja Satakunnan kunnat ja hyvinvointialueet sekä alueen viranomaisia, järjestöjä ja huoltovarmuuden kannalta kriittisiä yrityksiä. 

-Harjoittelemalla voimme parantaa valmiuttamme toimia häiriö- ja poikkeustilanteissa sekä kehittää yhteistyötä eri organisaatioiden välillä. Pääsemme testaamaan valmiussuunnitelmaamme ja harjoittelemaan häiriötilanteiden johtamista ja viestintää. Näin voimme tunnistaa, missä asioissa meillä on vielä kehitettävää, toteaa kaupunginjohtaja Atso Vainio.

Uudenkaupungin kaupungilta harjoitukseen osallistuu kaupungin kriisi- ja häiriötilanteiden johtoryhmä. Harjoitusta on valmisteltu kuluvan vuoden aikana erilaisten infotilaisuuksien ja koulutusten avulla. Varsinainen harjoitus toteutetaan virtuaalisella alustalla, eikä harjoitus näy kuntalaisille katukuvassa. 

Valmiusharjoitusten järjestäminen on aluehallintovirastojen lakisääteistä toimintaa ja harjoituksia toteutetaan säännöllisesti. Lisätietoja LOUNAIS24-valmiusharjoituksesta Lounais-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilla. 

Avainsanat