Ihmisiä ja ilmapalloja kadulla.

27.3.2024 09:29

Uusikaupunki herää kevääseen lankalauantaina

Nyt jo perinteiseksi muodostunut pop up -tapahtuma järjestetään pääsiäislauantaina 30.3. klo 10-14

Maaliskuun viimeisenä lauantaina kaupunki pukeutuu keväiseen keltaiseen ja kutsuu sekä kaupunkilaiset että vieraat viettämään iloista pop up -päivää. Leppoisassa koko perheen tapahtumassa on ohjelmaa kaikenikäisille – erilaisia pop up -pisteitä on mukana yli kolmekymmentä. 

Pisteitä on sekä kivijalkayrityksissä että kaduilla ja pihoilla. Tuttujen aktiivisten toimijoiden lisäksi mukaan on lähtenyt myös uusia popsahtajia.

Pop upin ideana on luoda yhteisöllisesti mukava, koko kaupungin kokoinen tapahtuma, jota voivat yritysten ohella olla tekemässä myös erilaiset porukat ja yksityishenkilöt. 

Pop up -pisteiden suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa luvassa on esimerkiksi kuorolaulua, katukahviloita, munien maalausta, korvakorujen suunnittelua ja kalkkimaalipaja. Useissa kivijalkaliikkeissä on tarjousten lisäksi erityistä ohjelmaa pop up -henkeen, kuten arvontoja ja kilpailuja. 

Perinteisesti myös noidat kokoontuvat lankalauantaina. Noitien kokoontumisajoja juhlitaan ensin Pookin liiterissä Yliselläkadulla, ja myöhemmin iltapäivällä noidat liihottelevat viihdyttämään pääsiäisen viettäjiä myös Alisellekadulle, Telmarinin edustalta alkavalle tieosuudelle. 

Suurin osa tapahtumaan ilmoittautuneista pisteistä sijaitsee keskustan alueella, lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, mutta oma pisteensä löytyy myös Pyhämaasta asti. 

Tapahtuma on perinteisesti ollut tosi tykätty, yhteisöllinen kevään avaus. Toivotaan, että tänäkin vuonna sää suosii ja ihmiset lähtevät sankoin joukoin liikkeelle.

Lankalauantain ohjelma jatkuu myös illalla, kun Uudenkaupungin seurakunta yhteistyötahoineen esittää Via Crusis – Ristintie -katunäytelmän. Näytelmä alkaa Myllymäeltä klo 20. 

Koko päivän ohjelma ja kaikki pop up -pisteet löytyvät Pop Up Uki -Facebook-sivulta. 

 

Avainsanat