Kaikki hehkuvat -nukketeatteriesityksen lohikäärmenuket.

22.5.2024 14:15

Tunne- ja vuorovaikutustaidot keskiössä Uudenkaupungin yhtenäiskoulun oppilaiden nukketeatterissa

Kaupungin viides- ja kuudesluokkalaiset kirjoittivat lukuvuonna 2023–2024 omia kirjojaan sähköisessä oppimisympäristössä, Book Creatorissa. Kirjoissa käsiteltiin Agenda 2030:n kestävän kehityksen tavoitteita sekä tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Näiden lasten tarinoiden pohjalta Nukketeatteri Piironginlaatikon Kerttu Aaltonen dramatisoi Kaikki hehkuvat -nukketeatteriesityksen. Uudenkaupungin yhtenäiskoulun oppilaat esittivät nukketeatterin esikoululaisille kansainvälisen kulttuurisen monimuotoisuuden päivänä 21.5.2024. 

Näytelmässä oli mukana eri-ikäisiä ja eri äidinkieltä puhuvia oppilaita. Nukketeatterin näytelmärooleista vastasivat 5. ja 6. luokan oppilaat, joiden käsialaa olivat myös nukketeatterihahmot. 1. ja 2. musiikkiluokan oppilaat vastasivat musiikkiesityksestä ja 4. musiikkiluokan oppilaat tanssista. 

Esityksen ohjaajina toimineet kaupungin kansainvälisten hankkeiden koordinaattorit Sari Sahlgren ja Mariette Holanne haluavat lämpimästi kiittää kaikkia katsojia sekä näytelmän toteutukseen osallistuneita!

Oppilaiden julkiseen kirjastoon julkaistuja ihastuttavia Hehku-kirjoja voi lukea Book Creator -sivustolla.