Kaupungin siluetti ja tul toril -logo tekstinä.

26.6.2023 14:54

Tapahtumat houkuttelevat keskustaan viihtymään

Suositut Tul toril -teematorit starttaavat jälleen tulevana lauantaina. Keskustassa järjestetään toiminnallista ohjelmaa myös kesätorstaisin – luvassa on niin vesipyssyrataa, peräkonttikirppistä kuin musapolkuakin. 

Jokakesäiset Tul toril -teematoritapahtumat polkaistaan käyntiin lauantaina Lomatorin merkeissä. Lomatorille voi osallistua rennoin mielin, istahtaa jäätelölle, tehdä ostoksia torikauppiailta ja nautiskella torilavan leppoisasta ohjelmasta. 

Lomatorin viihteestä vastaa taikuri Marko Poskiparta, joka tekee lavalla ihmeitä puoliltapäivin. Sitä ennen torin ottaa haltuunsa uusikaupunkilainen tangofinalisti Ville-Markus Vesterinen. Lapsille ja lapsenmielisille rakennetaan torin nurmialueelle vesipyssyrata, jota pääsee testaamaan maksutta klo 11-13. 

Tul toril -tapahtumia järjestetään joka lauantai syyskuun alkuun saakka. Mukana ovat suosikkiteemat Wanhan tavaran torista Senioritoriin ja Kulttuuritorista perheen pienimmille suunnattuun Lastentoriin. Jokaisella torilla on teemaan sopivaa ohjelmaa sekä tietysti runsaasti myyjiä ja mukavia kohtaamisia. 

Ohjelmaa keskustassa on kesän ajan luvassa myös torstai-iltapäivisin. Toimintatorstai-tempauksia järjestetään Rauhanpuistossa, torilla ja katujen varsilla, ja ne ajoittuvat myöhäiseen iltapäivään tai alkuiltaan. 

Matalan kynnyksen yhteisöllisten tapahtumien toivotaan houkuttelevan väkeä nauttimaan kesästä uudistetussa keskustassa ja hyödyntämään paikallisia palveluita. Monet keskustan kivijalkapuodit ovatkin luvanneet palvella torstaisin normaalia pidempään. 

Ensimmäistä toimintatorstaita vietetään jo tällä viikolla, kun Rauhanpuistoon rakentuu villin lännen vesipyssyrata, jota lapset ja lapsenmieliset pääsevät kokeilemaan maksutta. Tällä radalla kasteleminen on todellakin sallittua!

Kesätorstaille on luvassa myös esimerkiksi torilla järjestettävä peräkonttikirppis, puistoon kokoontuva käsityörinki, Crusell-viikkoon johdatteleva musapolku sekä Uudenkaupungin Vanhat Talot -yhdistyksen kanssa yhteistyössä organisoitava Illallinen Uudenkaupungin taivaan alla, keskellä kaupungin pääkatua, elokuun viimeisenä torstaina. 

Tul toril -teematorit Uudenkaupungin torilla lauantaisin 1.7.-2.9. klo 10-14. Toimintatorstai-tempaukset keskustassa torstaisin 29.6.-31.8. klo 16-18 (19-21). Kaikkien tapahtumien ajantasaiset ohjelmat löydät kaupungin tapahtumakalenterista sekä Uudenkaupungin kaupungin Facebook-sivulta. 

 

 

Avainsanat