Uudenkaupungin koulut -pelikartta

17.5.2024 10:26

Suunnistus Uudenkaupungin historiaan

Uudenkaupungin museon kännykkäpelien avulla voi tutustua kaupungin historiaan sen katuja pitkin suunnistaen. Museo on viime vuosien aikana tuottanut useita mobiilisuunnistuspelejä Seppo-pelialustalle, ja näistä peleistä neljä on nyt avattu kaupunkilaisten ja matkailijoiden jatkuvaan käyttöön. 

Mobiilipeli toimii niin, että älypuhelimesta tai tabletista avataan suunnistuskartta, jonka mukaan kuljetaan kaupungilla. Aina kun pelaaja tulee kartalla näkyvän suunnistusrastin kohdalle, aukeaa älylaitteen näytöllä tehtävä. Tämän tehtävän suoritettuaan pelaaja pääsee jatkamaan matkaa. Pelin tehtävät ovat helppoja, hauskoja ja koko perheelle sopivia, ja niitä suoritettaessa pelaaja tulee samalla oppineeksi aina jotain uutta kaupungin historiasta. 

Pelaajan täytyy siis vain mennä puhelimensa tai tablettinsa selaimella osoitteeseen play.seppo.io ja kirjautua sivustolle pelaajana pelikoodia apuna käyttäen. Kirjautumisen jälkeen näytölle avautuu pelikartta, jonka avulla lähdetään suunnistamaan. 

Kaikki museon pelit on sijoitettu kaupungin keskusta-alueelle. Pelit ovat: Uudenkaupungin koulut (pelikoodi: 7E4ACE), Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin (pelikoodi: FB422A), Uudenkaupungin rauha (pelikoodi: 4AGAC7) ja Uudenkaupungin rautatie (pelikoodi: 7G58C8). Pelit ja niiden pelikoodit sekä lisäohjeet löytyvät myös Uudenkaupungin museon nettisivuilta www.uudenkaupunginmuseo.fi kohdasta Museon seinättömät palvelut.

Avainsanat