Kaavio latauspisteen järjestämisestä taloyhtiöön

13.2.2024 10:55

Nyt on oikea aika hankkia sähköauton latauspiste taloyhtiöön

Paikallinen hanke pyrkii lisäämään sähköautojen latausmahdollisuuksia Uudessakaupungissa. 

Sähkö- ja hybridiautoilun lisääntyminen on nostanut esiin uudenlaisia tarpeita taloyhtiöissä. Valtaosa latauksista tapahtuu joko kotona tai työpaikalla, ja pitkällä tähtäimellä latausmahdollisuudet vaikuttavat todennäköisesti myös asuinpaikan valintaan, tietää Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen. 

– Kyselyiden mukaan jopa yli 90 prosenttia sähköautojen latauksista tapahtuu kotona tai työpaikalla. Tämä asettaa myös taloyhtiöt uudenlaisen haasteen eteen, Torvinen sanoo. 

Latauspaikkojen lisääntyminen hyödyttäisi Torvisen mukaan koko kaupunkia. Mitä useampi taloyhtiö tarjoaa latausmahdollisuutta, sitä parempi on kaupungin veto- ja pitovoima tulevaisuudessa. 

Julkisten latauspaikkojen lisääntyminen taas hyödyttää asukkaiden lisäksi matkailijoita. 

– Nyt käynnissä olevan Canemure-hankkeen tavoitteena on lisätä latauspisteiden määrää kaupungissa, Katariina Torvinen kiteyttää. 

Latauspisteen hankkiminen taloyhtiöön ei ole monimutkainen prosessi, mutta tietyt kartoitukset ennen hankintaa on hyvä tehdä. Juuri käytännön askelmerkkeihin hanke tarjoaa apua. 

– Tämä on hieno kädenojennus taloyhtiöille Uudenkaupungin kaupungilta. Latauspisteen hankkiminen on sijoitus tulevaan ja nostaa myös taloyhtiön arvoa, Torvinen mainitsee. 

Taloyhtiössä latauspisteen hankinta alkaa yhteydenotolla isännöitsijään tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan. Yleensä latauspisteen hankinta käynnistyy ammattilaisen tekemällä sähköverkon kunnon ja kapasiteetin kartoituksella. 

Kartoituksen jälkeen selvitetään latauspaikasta kiinnostuneiden määrä ja latauskapasiteetti. Latauslaitteita ei tarvitse asentaa heti, vaan niiden määrää voi lisätä myöhemmin tarpeen mukaan. Hankintapäätöstä tehtäessä on hyvä tarkistaa myös tarjolla olevat tuet. 

– Alla olevan lyhyen opasvideon katsomalla pääsee asiassa hyvin alkuun. Parin minuutin videon voi käydä katsomassa vaikka taloyhtiön hallituksen kokouksessa, Torvinen vinkkaa.

Näin järjestät sähköauton latauspisteen taloyhtiöön (video, Youtube)

 

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Lisätiedot:
Ukipolis Oy, Katariina Torvinen
puh. 040 513 6892, katariina.torvinen@ukipolis.fi

Avainsanat