Lapsia kulttuurikeskuksen salissa

15.11.2023 08:30

Lasten parlamentin istunto Crusellissa

Toista kertaa Uudesskaupungissa järjestettävä Lasten parlamentti on koulupäivän yhteydessä vietettävä tapahtuma, johon osallistuvat kaikkien uusikaupunkilaiskoulujen viidesluokkalaiset oppilaat. 

Tapahtuman tavoitteena on muun muassa vahvistaa oppilaiden osallisuutta osana kaupungin päätöksentekokulttuuria, vahvistaa osallisuuden kokemusta sekä harjoitella demokraattista vaikuttamista. 

Tapahtuman teema mukailee Lapsen oikeuksien viikon tämän vuotista teemaa, joka on lapsen oikeus hyvinvointiin. 

Parlamentissa hyvinvointia tarkastellaan niin ennakkotehtävien, paneelikeskustelun kuin toiminnallisten työpajojenkin kautta. Paneelikeskustelussa lapset esittävät kysymyksiä kaupungin päättäjille sekä viranhaltijoille, joille oppilaat ovat saaneet valmistella ennakkokysymyksiä. 

Päivän aikana järjestetään myös neljä erilaista työpajaa, jossa hyvinvointia käsitellään eri tavoin. Myös kirjastoauto on mukana tapahtumassa. 

Lisäksi lapset maistelevat maistelumenun ruokia ja äänestävät niistä parhaan ruoan, joka valitaan koulun ruokalistalle. Tämän lisäksi parlamentaarikot osallistuvat liikuntapalveluiden välinevuokrauskyselyyn. 

Tilaisuuden avaa kaupunginjohtaja Atso Vainio. 

Lasten parlamentti järjestetään kulttuurikeskus Crusellissa torstaina 16.11. klo 09:00–14:00. Tapahtuman järjestävät Uudenkaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut yhdessä kasvun- ja oppimisenpalveluiden kanssa. 

 

Lisätietoja: 

Jan Vuorenlaakso, hyvinvointijohtaja, jan.vuorenlaakso(at)uusikaupunki.fi 040 191 2747

Arja Kitola, opetustoimenjohtaja, arja.kitola(at)uusikaupunki.fi 040 480 2089