Mainoskuva Cineast-elokuvapalvelusta.

4.3.2024 11:30

Cineast-elokuvapalvelu avautuu kirjaston käyttäjille

Cineast on ilmainen elokuvapalvelu, minne kirjaudutaan kirjastokortin tunnusluvulla sekä PIN-koodilla. Kysy PIN-koodia kirjastonhoitajalta, jos sinulla ei sellaista ole tai et muista sitä. PIN-koodin voi myös vaihtaa verkkokirjastossa (vaski.finna.fi), valitsemalla kirjautumisen alta vaihtoehdon "Unohditko tunnuslukusi?". Jos kirjastokorttiin liitetty sähköpostiosoite on yhä käytössä, voit itse päivittää PIN-koodin.

Cineastista löytyy laadukas ja runsas, säännöllisesti päivittyvä kokoelma mihin sisältyy sekä faktaa että fiktiota kaiken ikäisille. Kätevät suodattimet, kuten vaikka lajityypin tai arvostelujen perusteella suodatus, helpottavat sopivan katseltavan löytämistä. Myös erikielisiä materiaaleja löytyy, ja jokaisessa elokuvassa ovat sekä suomen- että ruotsinkieliset tekstitykset, joissain jopa englanninkieliset. Lainaaminen on helppoa - mene Cineastin verkkosivulle, valitse kirjastovalikosta "VASKI", valitse haluamasi elokuva, ja syötä kirjastokorttisi numero sekä PIN-koodi annettuihin kenttiin.

Elokuva lasketaan lainaksi heti, kun sen aloittaa. Mikäli et ole varma, haluatko käyttää lainan tiettyyn elokuvaan, voit sivustolla katsoa elokuvan trailerin, mikä ei kuluta lainoja. Elokuva pysyy kokoelmassasi aloituksesta lähtien 48 tuntia. Cineast toimii sekä tietokoneella että puhelimessa, sovelluksen kautta.

Yksi asiakas voi lainata Cineast-palvelusta korkeintaan neljä elokuvaa kuukaudessa. Sivusto toimii ennalta hankittujen elokuvalisenssien pohjalta, joita jokainen katsoja kuluttaa. Mikäli kaikki lisenssit käytetään ennen kuun loppua, asiakkaat eivät voi lainata uusia elokuvia ennen kuun vaihdetta.

Cineast löytyy verkosta osoitteesta https://www.cineast.fi/fi/ ja puhelimen sovelluskaupasta omalla nimellään.