Kuva asumisneuvoja Sari Siivosesta

29.5.2023 13:47

Asumisneuvoja Sari Siivonen auttaa asumisen haasteissa

Sari Siivonen aloitti huhtikuussa Uudenkaupungin kaupungin asumisneuvojana. Hänen tarjoamansa palvelut on tarkoitettu kaikille uusikaupunkilaisille, joilla on asumiseen liittyviä murheita.  

Asumisneuvojaan voi ottaa yhteyttä kaikissa asumisen ongelmatilanteissa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hankalaan taloustilanteeseen, häätöuhkaan, asumisen häiriöihin, asunnon hoitoon tai naapurusriitoihin liittyvät kysymykset. Tukea ja ohjausta saa myös asunnonhakuun. Asumisneuvojan palvelut ovat maksuttomia.  

- Koskaan ei kannata miettiä, onko oma asumiseen liittyvä murhe tarpeeksi suuri, jotta voi olla yhteydessä asumisneuvojaan. Yksin ei kannata jäädä murehtimaan, vaan ottaa rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä ratkaisuja tilanteeseen, Sari kannustaa. 

Asumisneuvonnan tavoitteena on asumisen turvaaminen ja muun muassa vuokravelkojen, asumisen häiriöiden ja häätöjen vähentäminen.  

Uusiin haasteisiin uuteen kaupunkiin 

Sarilla on taustallaan pitkä työura lastensuojelussa. Työvuosia on kuitenkin vielä edessä, ja mahdollisuus hypätä uusiin haasteisiin sai hänet hakeutumaan töihin Uuteenkaupunkiin. Asumisneuvojan työssä hän pääsee hyödyntämään vahvaa sosiaalipuolen osaamistaan ja samalla kehittämään myös uutta työmuotoa. 

 - Olen kiitollinen lastensuojelussa tekemistäni työvuosista, jotka ovat hioneet minusta terävimmät kulmat sekä opettaneet paljon elämästä ja ihmisistä, erityisesti itsestäni. Olen oppinut, että välillä vaikeinta on katsoa itseään peiliin ja että asiat eivät selviä ”maton alle lakaisemalla”, vaan ainoastaan puhumalla, Sari toteaa.  

- Muutos on mahdollista vain, jos itse sitä haluaa ja asumisneuvojana tehtävänäni on asiakkaan tukeminen muutoksen eri vaiheissa, hän jatkaa. 

Työ on Sarin mukaan osoittautunut mielenkiintoiseksi ja tarjonnut sopivasti haasteita. Välillä on tarvinnut pysähtyä ja antaa ajatusten levätä, jotta on voinut parhaiten vastata asiakkaiden huolenaiheisiin. Asiakkaat ovat olleet mukavia ja auttaminen on tuntunut palkitsevalta.  

Uusikaupunki oli Sarille jo ennestään tuttu, joten työarki uudella paikkakunnalla on lähtenyt sujuvasti käyntiin.  Kaupungin parhaiksi puoliksi hän nostaa lyhyet välimatkat ja hyvän ruoan ystävää on ilahduttanut myös yllättävän runsas ravintolatarjonta.   

Kaikkein suurimman vaikutuksen kaupungissa ovat kuitenkin tehneet ihmiset ja yhteisöllisyys. Erityismaininnan hän antaa Hakametsän asukasyhdistykselle, joka on pitkän historiansa aikana tehnyt hienoa työtä asukkaiden viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi järjestämällä erilaisia aktiviteetteja. Samanlaista aktiivisuutta hän toivoo jatkossa löytävänsä muualtakin kaupungista. 

Lue lisää asumisneuvojan palveluista:

Avainsanat