nuorisovaltuuston puheenjohtajiston kolme nuorta istuu pöydän ääressä

22.10.2024 13:16

Asetu ehdolle nuorisovaltuuston vaaleissa

Oletko 13–20-vuotias Uudessakaupungissa asuva nuori? Haluatko vaikuttaa nuorten asioihin kunnallisessa päätöksenteossa sekä toteuttaa asioita nuorille? 

Nuorisovaltuusto eli Nuva voi olla oikea paikka juuri sinulle! Tule mukaan Uudenkaupungin nuorisovaltuuston porukkaan. Ota seurantaan Uudenkaupungin nuorisovaltuuston Instagram, Facebook ja Snapchat-tilit @ukinnuva tai käy katsomassa lisätietoa uki.fi/nuorisovaltuusto. 

Uudenkaupungin nuorisovaltuustoon valitaan vaalein uusi kokoonpano. Nuorisovaltuuston vaaleihin ehdokkaaksi tulee ilmoittautua 28.10.-10.11.2024. Uudenkaupungin nuorisovaltuuston vaaleihin ilmoittaudutaan ehdokkaaksi täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake

Ehdokkaiden ilmoittautumisen jälkeen järjestetään vaalit, joissa voivat äänestää kaikki 13–20-vuotiaat nuoret. 

  • Ennakkoäänestyspäivä on 2.12. klo 15–18 Uudenkaupungin uimahallilla. 
  • Vaalipäivänä 3.12. voi äänestää Uudenkaupungin yläkouluilla, Uudenkaupungin lukiolla ja ammattioppilaitos Novidalla. 

Lisätietoja nuorisovaltuuston nettisivuilta tai nuvaohjaajalta Jennika Salonen

Mitä nuvassa tehdään? Nuvatoiminnan huippuhetkiä: 

  • Nuvalaiset pääsivät järjestelemään nuorille Santtiofestejä, jossa he saivat myös tavata artisti-Mäkin ja juontaa hänet lavalle! Nuvalaiset ovat järjestäneet nuorille muun muassa myös nuorisotalojen pitsaillan, nuorten leffaillan Kuvalassa ja mahdollisuuden lähteä porukassa Turku Pride-tapahtumaan. 

  • Nuvalaisena pääset tutustumaan uusiin tuttavuuksiin sekä saat mahdollisuuden kouluttautua ja perehtyä nuvatomintaan laajemminkin Nuva Ry:n järjestämien tapahtumien ja koulutusten kautta. Nuvaan tullessasi riittää, että sinulla on mielenkiintoa toimia kaupungissa nuorten asioiden edistäjänä ja olla nuorten asialla! 

  • Nuvan porukan kanssa järjestetään nuorten toiveiden mukaista yhteistä toimintaa omalla porukalla ja olemmekin viettäneet mm. rennon mökki-illan, käyneet Helsingissä eduskuntatalolla tapaamassa kansanedustajaa ja päättänyt nuvavuoden yhteiseen jouluruokailuun. 

  • Nuvassa saat olla juuri sellainen kuin olet. Meillä noudatetaan turvallisen tilan periaatteita! Tämäkin on nuvalaisten oman aktiivisuuden aikaan saannos.  

  • Nuvalaiset pääsevät osallistumaan halutessaan kaupungin toimielimien, lautakuntien työskentelyyn sekä kaupunginvaltuuston kokouksiin. Nuvalaisena saa siis kattavan näkemyksen kunnallisesta päätöksenteosta. 

  • Nuva on tehnyt kannanottoja päätöksenteon tueksi sekä kirjoittanut aloitteita. Nuvalaiset ovat päässeet mukaan vaikuttamaan muun muassa monitoimijatalo Wintterin ruokalistojen suunnitteluun ja järjestäneet kaupungissa ensimmäisen Pride-liputuksen.