Silkkiä ja merikarttoja kesänäyttely, Iso Vehanen, Uusikaupunki

Avoinna vuorokauden ympäri.

Kesägalleria Strandstugan, Iso Vehasen saari

silkkiä ja merikarttoja näyttely

Avajaiset 5.7. klo 17-19. Tervetuloa!
Aikanaan Iso-Vehasen vanhan torpan porstua siirrettiin rantaan ja siitä rakennettiin pieni tupa "Strandstugan". Vuonna 2022 tupa kunnostettiin kesägalleriaksi, kun omistaja Ingrid Biese oli pitkään unelmoinut saada esittää taiteensa juuri siellä saaristossa, mistä hän ammentaa niin paljon inspiraatiota omiin taideteoksiinsa. Tupa sijaitsee niemellä Iso Vehasen saaressa, missä meri on lähellä ja tiirat lekuttavat. Paikka on rauhallinen ja sopii hyvin retkikohteeksi esimerkiksi piknikkorin kera. Galleria toimii itsepalveluperiaatteella ja on auki ympäri vuorokauden kesänäyttelyn ajan.

Strandstuganiin pääsee veneellä. Veneen voi jättää Iso-Vehasen Naskalviikin länsipuolella olevaan laituriin. Seuraa ensin kahden valkoisen laudan muodostamaa linjaa Rantakarien vihreältä reimarilta, ja aja sitten keskellä lahtea laiturille. Laiturilta galleriaan on noin 200 m kävelymatkaa.

INGRID BIESE on silkkitaiteilija, työelämän tutkija ja kirjailija Espoosta ja kesällä Iso Vehaksesta: ”Intohimoni on maalata silkille; siinä on jotain aivan erikoista. Värit leviävät ja sekoittuvat kankaalle, eikä koskaan voi tietää mitä tapahtuu. Suurin inspiraationi on Suomen luonto ja saaristo. Kuvaan saariston muuttuvat värit fotorealistisissa teoksissa sekä luonnon muodot riisuttuina ja tyylikkäinä siluetteina.”

JONAS HAFRÉN on maalannut 2000-luvun alusta lähtien sekä öljymaalauksia että akvarelleja. Viime vuosina suurin osa aiheista on ollut merilintuja, jotka ovat maalattu merikortteihin, mutta joskus myös muita lajeja. Merikartoissa akvarellilinnut ja merikarttojen väylät sekä syvyysmerkinnät muodostavat jännittävän kokonaisuuden. Jonas on niin sanottu harrastajamaalari ja työskentelee yleensä start-up yritysten arvioinnin ja rahoituksen parissa. Maalaaminen toimii rentoutuksena arjen keskellä.