Osoite: Hauintie 259, 23930 Uusikaupunki

Pamprinniemen luontopolku sijaitsee Pyhämaan Kettelissä seurakunnan maalla ja sen pituus on noin 4 km. Luontopolulle johtava Hauintie on yksityistietä. Suotuisissa talviolosuhteissa luontopolku on käytettävissä ja sinne pääsee ympäri vuoden. Pamprinniemen luontopolulla eikä sen pysähdysalueella ole talvikunnossapitoa ja retkeilijöiden tulisi lumisella kelillä varautua siihen, että polku ja tie voivat olla tukossa ja väistö- tai kääntöpaikkoja on hyvin vähän. 
 
Alue on sekä luonnonsuojelun että linnustonsuojelun kannalta merkittävä alue Euroopassa, sillä se on säilynyt luonnonmukaisena ja kuuluu Natura 2000 –alueisiin. Polku tutustuttaa kulkijansa upeaan merelliseen luontoon, mutta toisaalta luontopolun keskivaiheilla on paikoin myös melko iäkästä kuusivaltaista korpipainannetta, jossa voi ihailla komeaa saniaiskorpea. Lisäksi Pamprinniemessä on paikoin varsin vanhoja ja uhkeita mäntyjä. Lintukanta on alueella myös monipuolista. (Lue lisää kohdasta Pamprinniemen luonto) 
Polun varrelle on seurakunta rakentanut Raamattuaiheisia tauluja, joiden teemat vaihtuvat vuosittain ja lisäksi niemen kärjessä on suuri puuristi, jonka ympärillä seurakunta järjestää yleensä kesäkuun alkupäivinä luontopolun avajaistilaisuuden. (Kts. Seurakunnan tapahtumakalenteri) 

Pamprinniemen luonto

Pamprinniemi on arvokas luontokohde ja kuuluu Natura 2000 –verkoston alueeseenUudenkaupungin saaristo. Alue on sekä luonnonsuojelun että linnustonsuojelun kannalta merkittävä alue Euroopassa. Uudenkaupungin saaristossa pesii monipuolinen ja runsas saaristolinnusto ja alue on tärkeä muutonaikaisena levähdysalueena. Natura-alueen raja on merkitty tummanvihreällä viivalla luontopolkukarttaan
 
Pamprinniemessä on havaittavissa merilinnustoa monipuolisesti. Etelärannoilta voi havaita mm. haahkoja, pilkkasiipiä, tukkakoskeloita, lapintiiroja, meriharakoita ja punajalkaviklon. Euroopan suurimmat tiirat eli lokin kokoiset räyskät kalastelevat ja kulkevat myös niemen ympäristössä. Räyskä luokitellaan uhanalaisuuden perusteella vaarantuneisiin lajeihin. 
 
Pamprinniemessä on paikoin varsin vanhoja ja uhkeita mäntyjä. Länsikärjen lähellä on myös melkoinen vanha pihlaja. Luontopolun keskivaiheilla on paikoin melko iäkästä kuusivaltaista korpipainannetta, jossa voi ihailla komeaa saniaiskorpea. Rantojen tuntumassa kasvaa tervalepikoita. Pamprinniemessä on kohtuullisen iäkästä metsää, josta löytyy ilahduttavasti lahopuuta ja pikkulinnuille luonnokoloja pesintää varten. Mäntyvaltaisuudesta huolimatta niemi on tikkojenkin ahkerasti käyttämää aluetta ja alueella on jälkiä ainakin palokärjistä ja etelässä vähälukuisesta pohjantikasta. Mm. puukiipijöiden runsaus viittaa arvokkaampaan vanhempaan metsään. Jämerässä kalliomännikössä voi havaita vähälukuisia isokäpylintuja, jotka pesivät juuri tuon tyyppisessä metsässä. 
 
Pamprinniemen pohjoispuolella on Haukkalahti, joka on maankohoamisen seurauksena umpeen kuroutumassa oleva merenlahti. Lähes umpeen kuroutunutta merenlahtea kutsutaan fladaksi. Pohjoisrannan ruovikkoalueella pesii mm. mustakurkku-uikku ja siellä voi kuulla tavanomaisia kaislikon laulajia kuten ruoko- ja rytikerttusia sekä pajusirkkuja. Lisäksi lahdella viihtyvät mm. tavi ja tukkasotka. 
 
Merialueen tila luokitellaan Pamprinniemen edustalla hyväksi ja vähän ulompana erinomaiseksi.