Kaupunkikuva Uudenkaupungin Rauhankadulta.

Uudenkaupungin museon mobiilipelit esittelevät kaupunkia ja sen historiaa. Mobiililaitteen avulla pelattavissa suunnistuspeleissä kuljetaan Uudenkaupungin keskusta-alueella. 

Pelit on tehty Seppo-verkkosivustolle, eikä pelaamista varten tarvitse ladata erillistä sovellusta. Pelaaja menee kaupungilla siihen kohtaan, mistä suunnistuspeli alkaa, ja kirjoittaa puhelimensa tai tablettinsa verkkoselaimeen play.seppo.io sekä kirjautuu sivustolle pelaajana. 

Älylaitteen sijaintitiedot täytyy olla päällä, jotta pelaaminen onnistuu. Suunnistusrastit kierretään jokaisessa pelissä numerojärjestyksessä, ja rasteilla olevat pelitehtävät avautuvat älylaitteen näytöllä, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia fyysisesti. Pelikartta on näkyvissä älylaitteen näytöllä, minkä lisäksi pelikartat on esitelty tällä sivulla. Pelien tarinat, säännöt ja pelitehtävät voi joko lukea näytöltä tai kuunnella. 

Alta löydät Uudenkaupungin museon pelit sekä niiden kirjautumiskoodit ja suunnistuskartat:

 

UUDENKAUPUNGIN KOULUT:

pelikoodi: 7E4ACE

Uudenkaupungin koulut -bobiilipelin suunnistuskartta

Suunnistus tutustuttaa kaupungin koulujen ja koululaisten historiaan. Peli alkaa "Pookin kulmalta" eli Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä (Ylinenkatu 21), missä on ensimmäinen ”suunnistusrasti”. 

 

AIKAMATKA VANHAAN UUTEENKAUPUNKIIN:

pelikoodi: FB422A

Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin -suunnistuspelin kartta

Kauppias Fredrik Gustavsbergin renki Eerik Andersson matkustaa vahingossa Uudenkaupungin torin laidalle aikakoneella vuodesta 1922. Auttaisitko Eerikiä suunnistamaan oudon näköiseksi muuttuneessa kotikaupungissaan!     

Peli alkaa osoitteesta Rauhankatu 8, missä on ensimmäinen rasti. 

 

UUDENKAUPUNGIN RAUHA:

pelikoodi: 4AGAC7

Uudenkaupungin rauha -suunnistuspelin kartta

25-vuotias Johan Winter on muuttamassa Turusta Uuteenkaupunkiin, missä häntä odottaa koulumestarin työ. Samaan aikaan Suomen emämaan Ruotsin suurvalta-asema on herättänyt katkeruutta naapurivaltioissa. Ruotsi on sotinut lähes koko 1600-luvun, ja laajentanut aluettaan miltei koko Itämeren ympärille. Vuonna 1700 Ruotsin vihollismaat Venäjän ja Tanskan ja  Puola-Liettuan johdolla hyökkäävät Ruotsia vastaan, ja aloittavat suuren Pohjan sodan, joka kestää yhteensä 21 vuotta.

Peli alkaa Koulukadun ja Ylisenkadun risteyksestä (Ylinenkatu 21). Lähde pelaamaan, ja opit samalla suuren Pohjan sodan tapahtumista, sekä sodan päättymisestä Uudenkaupungin rauhaan vuonna 1721.

 

UUDENKAUPUNGIN RAUTATIE:

pelikoodi: 7G58C8

Suunnistuspelin kartta

Turusta saapui ensimmäinen juna Uuteenkaupunkiin kesällä 1924. Peli tutustuttaa Uudenkaupungin rautatien mielenkiintoiseen historiaan! Ensimmäinen rasti löytyy Sairaalakadun varrelta.