Tällä sivulla

rooliopas

Uudenkaupungin museo järjestää opastuksia erilaisille ryhmille.  Oletko tulossa vierailulle museoon ryhmän kanssa? Varaa tällöin opastus etukäteen. Wahlbergin museotaloon voimme ottaa ryhmiä vuoden ympäri. Muut museokohteet ovat avoinna vain kesäaikana. Kesäkohteiden tilat ovat myös rajalliset suuremmille ryhmille.

Lapsiryhmien opastusten tarkoituksena on erityisesti historiaan eläytyminen. Oppaan tehtävänä on saada lapset kuvittelemaan, millaista oli elää menneisyyden Uudessakaupungissa. 

Ryhmävierailu Wahlbergin museotalossa

Oppaan johdolla kuulet tietoa museotalon historiasta, esillä olevista esineistä, elämästä 1800-luvun lopun Uudessakaupungissa sekä yleisesti Uudenkaupungin historiasta. Tilojen ahtauden vuoksi yhden ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Suuremmat ryhmät jaetaan kahteen opastukseen. Normaaliin opastuskierrokseen kannattaa varata aikaa noin tunti.

Ryhmälipun hinta 3 € (ryhmähintaa noudatetaan, kun ryhmässä on vähintään 10 henkeä ja maksu tapahtuu kootusti) ja opastusmaksu yhdeltä ryhmältä on 40 € (arkisin klo 8-16) tai 60 € (muina aikoina). Yli 25 hengen ryhmille kaksi opastusta.

Uusikaupunkilaiset päiväkoti- ja koululais- sekä opiskelijaryhmät, ilmainen sisäänpääsy ja opastus (arkisin klo 8-16).  Vieraspaikkakuntalaiset päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät normaali opastusmaksu, mutta alle 18-vuotiailla ilmainen pääsylippu.

Ryhmävaraukset ja -tiedustelut museon toimistosta.

Lapsi- ja koululaisopastukset

Museo tarjoaa erilaisille lapsiryhmille monipuolisia opastuksia ja opetustuokioita. Katso tarkemmat tiedot museo-opetus -sivulta.  

Uusikaupunkilaisille varhaiskasvatuksen ja opiskelijoiden ryhmille opastukset ovat maksuttomia. Muilta ryhmiltä veloitamme opastusmaksun, alle 18-vuotiaiden pääsylippu on kuitenkin maksuton.

Rooliopastukset

Wahlbergin talon alakerran perusnäyttelyyn on mahdollista saada rooliopastus, jossa talon entinen asukas Elisabeth Wahlberg esittelee kotiaan ja kertoo elämästä 1800-luvun lopun Uudessakaupungissa. Elisabethin johdolla ryhmä kiertää museotalon kalustettuja huoneita. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen ryhmä voi kiertää museossa vielä itsekseen tai varata erillisen opastuksen museotalon yläkertaan.  Rooliopastusten ehdot ja maksut samat kuin tavallisessa opastuksessa. Mikäli ryhmä haluaa opastuksen myös muualla museossa, on se tilattava erikseen (tällöin toisen opastuksen hinta on 30/50 €).

Opastukset Luotsimuseossa ja Merimiehenkotimuseossa

Aukioloaikoina asiakkaalle tarjotaan Luotsimuseossa ja Merimiehenkotimuseossa perusopastusta. Mikäli haluat vierailla ryhmän kanssa näissä museoissa, ota ennakolta yhteys Museon toimistoon. Tiloihin on mahdollista ottaa vain pieniä ryhmiä. Ryhmävierailut on varattava ennakolta, opastusmaksu ryhmille 30€ arkisin klo 8-16, muina aikoina 40€. Vierailu näihin museoihin on mahdollista vain kesäaikana.

Koululais- ja päiväkotiryhmille tarjotaan vierailumahdollisuuksia elo- syyskuussa.

Kalannin kotiseutumuseo

 Kalannin kotiseutumuseo on avoinna yleisölle tilauksesta. Myös ryhmät varattava aina etukäteen. Pääsylipun hinta 2€/aikuinen, opastusmaksu arkisin 8-16 50€, muina aikoina 80 €/ryhmä. Ilman opastusta museon avausmaksu 30€ (arkisin 8-16), muina aikoina 50€. Vierailu on mahdollista vain kesäaikana.

Hautausmaaopastukset

Museo järjestää ryhmille tilauksesta myös hautausmaaopastuksia Uudenkaupungin Sannon hautausmaalla. Opastusmaksu 10€/henkilö, ryhmän maksimikoko 30 henkilöä, opastuksen minimimaksu on 100€.