Liikkuen läpi vuoden -kampanjat

Tällä sivulla

Liikkuen läpi vuoden on LiikUn ja osallistuvien kuntien uusi kolmen kampanjan kokonaisuus, jossa sisältää Talviliikkuja, Haastepyöräily ja Syysliikkuja kampanjat.

Tällä kokonaisuudella kannustamme kaiken ikäisiä ja tasoisia lounais-suomalaisia liikkumaan läpi vuoden pääsääntöisesti eri ulkoliikuntalajeissa. Tietojen kerääjänä toimii ilmainen Liikkuen läpi vuoden mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella. Sovellus kerää ja tallentaa henkilön omat suoritukset, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin, josta näkee kuntien suoritusmäärät reaaliajassa.

Uusi Liikkuen läpi vuoden mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play tai App Store mobiilikaupoista tai se löytyy myös nettiversiona osoitteesta https://liikkuen.fi/liikkuen-lapi-vuoden. Henkilöt, jotka ovat käyttäneet aikaisemmin Talviliikkuja tai Haastepyöräily mobiileja, saavat vanhalla koodilla tietonsa uuteen mobiiliin. Jos koodi on unohtunut, löytyy uudesta mobiilista koodin haku toiminta.

Liiku talvella kampanja 

10.1.-31.3.2024 Kampanjan tavoitteena on haastaa ja motivoida liikkumaan eli voit osallistua kampanjaan omien kilometritavoitteiden mukaan. Liikuntamuotoina ovat hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, maastopyöräily, potkukelkkailu, pyöräily, luistelu ja retkiluistelu, eli huonokaan talvi ei siis estä liikkumista! Myös soveltava liikunta on huomioitu kampanjassa, joten se soveltuu kaikille ikään tai tasoon katsomatta.
Käytössä on myös paperinen kortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena. Paperisen kortin voi hakea uimahallista tai Passarista, palautus myös samoihin paikkoihin 4.4.2024 mennessä. Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.
Tarkemmat kampanjan tiedot löytyvät osoitteesta: www.liiku.fi/liikutalvella

Haastepyöräily kampanja 

Kampanjassa pyöräiltiin taas yli miljoona kilometriä

Tämän vuoden Haastepyöräilyn kampanjan perusjaksolla vapusta juhannukseen poljettiin yhteensä 1 073 330 km pyöräilykilometriä. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina, mutta myös pyöräilykortteja ja kirjausvihkoja oli käytössä osassa kunnissa. Haastepyöräilyn nettisivulla oleva kuntarankinglaskuri toimii ympäri vuoden.

Vapusta juhannukseen järjestettävässä perinteisessä Haastepyöräily kampanjassa on mukana 41 kuntaa, jotka kisailivat kolmessa eri sarjassa. Tulokset ja sijoituksen määrää poljetut kilometrit suhteutettuna kaupungin / kunnan asukaslukuun. 

Haastepyöräily kampanjassa alle 5000 asukkaan sarjan voitti Karvia, yli 5000 asukkaan sarjan Huittinen ja yli 10 000 asukkaan sarjan Eura.

Uudessakaupungissa poljettiin yhteensä 26 640 kilometriä. Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina ja tilannetta pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti, mutta mukana oli myös muutama pyöräilykortti.

Uudenkaupungin kampanjassa järjestetyn arvonnan palkinnot ilmoitetaan henkilökohtaisesti voittaneille. Kirjatuista tuloksista voit kysyä liikuntapalveluista.

Syysliikkuja kampanja 

Syysliikkuja kampanjassa liikuttiin 1 894 008 km

Neljänkymmenen kunnan yhteisessä Syysliikkuja-kampanjassa liikuttiin 1.9.–30.11. välisenä aikana 499 531 kilometriä syyskauden eri liikuntalajeissa; frisbeegolf, kävely, sauvakävely, juoksu, pyöräily, maastopyöräily, melonta, retkeily, rullahiihto ja -luistelu, uinti, suunnistus sekä soveltava liikunta. Kampanjan tavoitteena oli haastaa lounaissuomalaisia liikkeelle omien kilometritavoitteiden mukaan, sekä osallistua samalla kuntien väliseen kisaan. 

Tulokset ja sijoituksen määrää kirjatut kilometrit suhteutettuna kaupungin / kunnan asukaslukuun. 

Syysliikkuja-kampanjassa alle 5000 asukkaan sarjan voitti Kustavin kunta, yli 5000 asukkaan sarjan Laitilan kaupunki ja yli 10 000 asukkaan sarjan Euran kunta. Voittaja kunnat olivat saaneet hienosti kuntalaisia mukaan liikkumaan eri liikuntamuodoissa syyskauden aikana.

Uusikaupunki sijoittui hienosti toiseksi Syysliikkuja-kampanjassa yli 10 000 asukkaan sarjassa. Uudenkaupungin kokonaistulos oli 23 074 km, joka tekee 1,54 km asukasta kohden. Suoritukset kirjattiin pääsääntöisesti mobiilikirjauksina ja tilannetta pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti, mutta mukana oli myös muutama talviliikkujakortti.

Uudenkaupungin kampanjassa järjestetyn arvonnan palkinnot ilmoitetaan henkilökohtaisesti voittaneille.

Tarkemmat kampanjan tiedot löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/talviliikkuja