Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Wahlbergin museotalo (suljettu toistaiseksi)

Ma 7.1.2019 - Pe 31.12.2021
Wahlbergin museotalo on Uudenkaupungin museon pääkohde, joka sijaitsee ruutukaava-alueella, entisessä komeassa tupakkatehtailija Fredrik Wahlbergin porvaristalossa. Talon huoneissa ovat säilyneet koristeelliset kaakeliuunit ja taidokkaat kattomaalaukset aivan 1900-luvun alusta. Osa uuneista ja kattomaalauksista sekä salongin käsinmaalatut tapetit ovat alkuperäiset jo 150 vuoden takaa. Wahlbergin talon alakerran huoneissa voi melkein kuvitella piipputupakan tuoksun ja naisten silkkihameiden kahinan.

Epidemiatilanteen johdosta museo on suljettu ainakin 30.4.2021 asti. Tämä koskee myös museon toimistoa.

Museotalon yläkerrassa esitellään tunnelmallisesti paikkakunnan merellistä historiaa. Merimieskirstut, matkamuistot, laivataulut tai kapteenin navigointivälineet kertovat mielenkiintoisesti tästä historiasta. Myös uudempi laivanrakennus ja telakkatoiminta ovat saaneet paikkansa museon yläkerrassa. Perusnäyttelyn lisäksi museotalossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä.


Museossa noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön ja Aluehallintoviraston antamia ohjeita ja suosituksia mm. henkilömääristä, emme ota vastaan yli 10 hengen ryhmävierailuja ja olemme poistaneet näyttelyistämme mm. lasten leikkipaikat. Pyrimme takaamaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin turvallisuuden muuttuneissa olosuhteissa.

 
Talvikaikana museon on avoinna TI-PE klo 12-15

Pääsymaksu 5€ / aikuiset (Museokortti käy maksuvälineenä, myös Smartum).

 

Tapahtumapaikka: 
Käyntiosoite: 
Ylinenkatu 11, 23500 Uusikaupunki
Tapahtuma liittyy osioon: 
Sali

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 044 351 5447