Virtuosi di Kuhmo-konsertti

La 9.3.2019 18:00 - 20:00
Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesteri perustettiin vuonna 1992 jatkamaan aiemmin Kuhmon Kamarimusiikin yhteydessä toimineen samannimisen orkesterin perinteitä. Historiansa aikana orkesteri on esiintynyt suurimpien Euroopan maiden lisäksi Japanissa ja Venäjällä. VdK on niin ikään vieraillut lähes kaikilla kotimaisilla musiikkifestivaaleilla.

Kokoonpano:
Emma Vähälä - Kati Kuusava, viulu
Olli Kilpiö - Martta Wahlberg, alttoviulu
Mikko Ivars - Jussi Vähälä, sello
 
Ohjelma:
L. van Beethoven: Sinfonia no.6 F-duuri "Pastoraalisinfonia" (sov.
jousisekstetille M.G, Fischer 1809)
--- väliaika----
Antonin Dvorak: Sekstetto jousille A-duuri op.48

Liput:

25 € (peruslippu) 20,50 € (eläk, opisk, tyött.) Hinnat sisältävät toimitusmaksun.

Ennakkomyynti: Yhteispalvelupiste Passari, Rauhankatu 10 arkisin klo 9-16.30 ja lippu.fi myyntipisteistä.
 

Orkesterin kiertueet ja Ondine-, EMI-, CPO-, ja Alba-levymerkeillä julkaistut äänitteet ovat keränneet kiittäviä arvioita maailman tärkeimmissä musiikkialan julkaisuissa. Mm. The Independent, Le Monde, Gramophone, The Strad ja BBC Music Magazine ovat ylistäneet orkesterin tasoa. Kaksi levytyksistä on myös ylittänyt Suomessa kultalevyyn oikeuttavat myyntilukemat.
Vuodesta 1995 itsenäisenä yhtyeenä toiminut Virtuosi di Kuhmo esiintyy muutamia kertoja vuosittain. Suurin osa VdK:n jäsenistä työskentelee helsinkiläisissä sinfoniaorkestereissa – osa myös esiintyy kansainvälisillä areenoilla solisteina ja kamarimuusikkona sekä opettaa eri musiikkikorkeakouluissa.
 
Viime aikoina Virtuosi di Kuhmo on erikoistunut esittämään suurelle jousikokoonpanolle sävellettyjä teoksia; kvintetoista nonettoihin. Tunnetuimpien teosten lisäksi VdK on etsinyt ja ottanut ohjelmistoonsa myös harvoin kuultuja sävellyksiä klassismin ja romantiikan ajalta. Virtuosi di Kuhmo pyrkii nykyisin viemään konserttejaan suurimpien kaupunkien ja musiikkifestivaalien lisäksi myös alueille missä klassisen musiikin tarjonta on vähäisempää.
 
 
Tapahtumapaikka: 
Kamariorkesterin jäsenet

Lisätietoja tapahtumasta: