Suomi
Uudenkaupunkin Museo
Museo

Verkkoluento Ruokolanjärven alueen historiasta

Ke 10.3.2021 14:00 - 15:30
Ruokolanjärven rannalla –  historiaa vanhojen valokuvien avulla. Verkossa toteutettava valokuvaluento keskiviikkona 10.3.2021 klo 14-15.30.
 
Tiesitkö, että Ruokolanjärven ympäristö oli 1870-80 -luvuilla uusikaupunkilaisen elintarviketeollisuuden keskus? Järven pohjoisrannalle kohosivat kolme suurta ja komeaa teollisuusrakennusta, joissa valmistettiin viinaa ja olutta. Ruokolanjärven rannalla on sijainnut myös mm. Uudenkaupungin ensimmäinen huoltoasema, makeistehdas, tekstiilitehdas ja siinä vieläkin toimiva vesilaitos.

Uudenkaupungin museo järjestää näin korona-aikaan hyvin sopivan valokuvaluennon verkossa. Museonjohtaja Mari Jalava näyttää valokuvia Ruokolanjärven rannoilta eri vuosikymmeniltä ja kertoo samalla tarinoita kuvien esittämistä paikoista ja rakennuksista. Sama luento toteutettiin myös keskiviikkona 4.3. ja mukana oli viitisenkymmentä osallistujaa.

 
Verkkoluento on ilmainen. Pääset siihen klikkaamalla 10.3.2021 hyvissä ajoin ennen klo 14 tapahtuman linkkiä, joka löytyy alhaalta.
 
Sen jälkeen avautuu sivu, jossa on kaksi vaihtoehtoa: Lataa Windows-sovellus tai Liity sen sijaan verkossa. Jos sinulla ei ole Teams-sovellusta, liity silloin verkossa eli valitse tuo jälkimmäinen. Voit käyttää selaimina joko Microsoft Edgeä tai Google Chromea. Selain saattaa kysyä tämän jälkeen, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Tällä luennolla et niitä tarvitse, joten voit vastata vaikka En salli. Kirjoita nimesi tai nimimerkkisi ja paina LIITY NYT. Näin tulet mukaan luennolle. Varmista vielä, että kaiuttimesi on päällä, että kuulet luennon äänen, mutta sulje kuitenkin omat mikrofoni ja kamera.
Sitten vaan odottelet, että luento alkaa klo 14.

Voit siis testata liittymistä vaikka jo puoli tuntia ennen luentoa ja pitää yhteyksiä auki.
 
Luennon lopuksi on mahdollista esittää kysymyksiä Teamsin keskusteluosiossa (puhekupla).

Tervetuloa Uudenkaupungin museon jo toiselle Teams-luennolle!

Liity mukaan tästä linkistä:
 
https://tinyurl.com/ukakpz78
 
Tapahtuma liittyy osioon: