yläkuva museosta
Museo

Varsinais-Suomen museopäivä

Su 28.8.2022 11:00 - 16:00
Elokuun viimeisenä sunnuntaina vietetään jälleen Varsinais-Suomen museopäivää. Sunnuntaina 28.8.2022 kymmenet museot ympäri maakunnan tarjoavat ilmaisen sisäänkäynnin kohteisiinsa, joissa on mielenkiintoisten näyttelyiden lisäksi erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa. 

Uudenkaupungin museon kohteista 28.8. klo 11-16 ovat avoinna Wahlbergin museotalo (Ylinenkatu 11) ja Kalannin kotiseutumuseo (Kuriirikuja 1). Wahlbergin talossa on alakerran porvarishuoneiden ja yläkerran merihistoriallisen näyttelyn lisäksi nähtävillä Päällepantavaa -niminen pukuhistoriasta kertova näyttely. Piharakennuksen suutarinverstas ja lasten leikkipaikka ovat myös avoinna. Kalannin kotiseutumuseon avoinnapidosta tapahtumapäivänä huolehtii Kalanti-Seura.

Tapahtuman kunniaksi Uudenkaupungin museo avaa myös pelattavaksi uuden suunnistuspelin, jota voi pelata omatoimisesti Uudenkaupungin keskustan alueella kännykkää tai tablettia apuna käyttäen. Aikamatka vanhaan Uuteenkaupunkiin -peli alkaa osoitteesta Rauhankatu 8, missä on ensimmäinen suunnistusrasti. Rastit (1-7) kierretään järjestyksessä, ja seuraavaksi selvitettävä rasti näkyy pelikartalla muita tummemman värisenä. Rastin tehtävä aukeaa, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Puhelimen sijaintitiedot täytyy siis muistaa laittaa päälle ennen pelin aloittamista. Pelaajan tulee mennä osoitteeseen Rauhankatu 8, kirjoittaa selaimeensa play.seppo.io ja kirjautua sivustolle koodilla FB422A.

Tervetuloa Varsinais-Suomen museopäivän kierrokselle Uuteenkaupunkiin!

Kalannin veteraanimuseo on myös avoinna klo 11.30–16. Museossa esillä laaja kokoelma sotien aikaista esineistöä, pääosin Kalannin alueelta. Pruukintie 7, 23600 Kalanti, p. 040 730 1111.
Tapahtuma liittyy osioon: 
Kalannin kotiseutumuseon tupa

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 0443515447