Vakka-Suomen musiikkiopisto: Kitaristien konsertti

Pe 26.11.2021 19:00 - 19:45

Iltamusiikit ja Hiekka-konserttisarjan tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Koronatilanteen vuoksi rajoitamme yleisömääriä ja teemme mahdollisuuksien mukaan konserttitaltiointeja somekanavillemme.
Konserttien sisältö rakentuu lähinnä oppilaiden harjoittelemasta ohjelmistosta, ja sen esittäminen konsertissa on osa musiikkiopisto-opintoja. Konserteissa esitetään monipuolisesti eri tyylisiä kappaleita, jotka tukevat kunkin oppilaan sen hetkistä opinnoissa etenemistä. Joissain konserteissa on tietty teema, jonka mukaan ohjelmisto on rakennettu (esim. joulukonsertit).

Konsertti- ja tapahtumakalenterin laativat musiikkiopiston opettajat. Uuden 1.8.2018 voimaan tulleen opetussuunnitelman mukaisesti esiintymisvalmennus on tärkeä osa opintoja. Erilaisissa tilanteissa ja tapahtumissa omien soitto- ja esiintymistaitojen harjoitteleminen on tärkeää ja konserttisuunnittelulla opettajat pitävät huolta, että tilaisuuksia harjoittelua varten on olemassa.

Konsertit ovat oppilaille esiintymistilanteiden lisäksi oppimistilanteita. Soitto- ja esiintymistaitojen lisäksi niissä opitaan konserttikäyttäytymistä. Konsertin aikana ei ''turhaan'' liikuta paikasta toiseen, olla kännykän ääressä tai jutella kaverille. Toivottavaa myös on, että konsertti kuunnellaan alusta loppuun, eikä lähdetä kesken konserttia pois. Konsertin kuuntelijoilta toivotaan myös näiden sääntöjen noudattamista.

Tapahtumapaikka: 

Demotila,
Pohjoistullikatu 11, Uusikaupunki