Uusi kaupunkilainen - Hanna & Jari Laurikon taidenäyttely

Pe 17.6.2022 14:00 - Su 10.7.2022 16:00
Yhteisnäyttely graafikko-kuvittaja, lehtikuvaaja Hanna ja Jari Laurikko
17.6-10.7.2022
 
UUSI KAUPUNKILAINEN -arki on jokapäiväistä kauneutta
Maalauksia ja valokuvia
”Värien loistoa veden muovaamana ja kameran kautta kuvattua paikallista elämää, saaristoa ja tanssin liikettä.”
 
JARI LAURIKKO, s. 1958, on toiminut yli 40 vuotta lehtikuvaajana Turun Sanomissa. Työn ohessa hän on kuvannut tanssia, ihmiskehoa, liikettä sekä ns. katukuvausta havainnoimalla arkista ympäristöä. Kamera kulkee hänellä koko ajan mukana; ”Koskaan ei tiedä mitä mielenkiintoista vastaan tulee”, on hänen mottonsa.
 
HANNA LAURIKKO, s. 1964, on toiminut graafikko-kuvittajana yli 20 vuotta markkinoinnin ja median palveluksessa. Piirtäminen, akvarellimaalaus sekä abstraktit akryylimaalaukset ovat olleet hyvää ja luovuutta kehittävää vastapainoa tietokoneella työskentelyyn. Aiheet löytyvät Hannallakin arkisista ympäristöä havainnoimalla, luonnossa liikkumisesta ja saaristosta. ”Tärkein tarina ja sanottavani on viivassa tai pensselin jäljessä. Se ilmaisee herkästi tekijän tunnetta. Se joko herättää kuvan eloon tai sammuttaa sen liian jähmeänä.”


Näyttely on esillä Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallissa 17.6.-10.7.
ma-ke klo 10-16 | to 10-18 | pe 10-16

Tarkemmat näyttelyajat päivittyvät näyttelyn lähestyessä.
Vesivärimaalaus maisemasta, jonka horisontissa purjeveneitä. Pienempinä kuvina valokuva teatteriesityksestä ja vesivärimaalaus majakasta. Teksti: Uusi kaupunkilainen. Arki on jokapäiväistä kauneutta. Hanna & Jari Laurikon taidenäyttely...

Lisätietoja tapahtumasta:

Joni Pietiläinen