Uudenkaupungin automuseo

Ma 31.12.2018 - Pe 31.12.2021
HAUSKAT MINIMAAILMAT VALLOITTAVAT UUDENKAUPUNGIN AUTOMUSEON!

Uudenkaupungin Automuseo on Suomen merkittävin automuseo. Monipuolisuutensa  ansiosta se on kaupungin suosituin ympärivuotinen kohde.
Museon kolmessa näyttelyhallissa on laaja valikoima autoklassikkoja ja paljon muuta nähtävää autoilun ja autourheilun eri osa-alueita. Kaksipyöräisiä ei ole unohdettu, ja museossa on myös kaksi lentokonetta.
Autojen merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen; tarunhohtoisesta T-Fordista tulevaisuuden vetyautoihin. Kunniapaikalla on ensimmäinen suomalaisauto, Korvensuu vuodelta 1913. Museossa on oma osasto suomalaisittain tärkeälle Saab-merkille sekä muille suomalaismerkeille. Erillinen ns. konseptiautokokoelma esittelee suomalaisten autosuunnittelijoiden futuristisia luomuksia 1980-luvulta tähän päivään asti. Niitä et voi nähdä missään muualla!
Kotimaisen autoteollisuuden voimakas kehittyminen alkoi Uudessakaupungissa vuonna 1969. Tänään Uudessakaupungissa valmistetut Mercedes-Benz autot löytävät tiensä kaikille maailman teille. Alan huikea kehityskaari on taltioitu osaksi museon kokoelmaa.

Museon yhteydessä toimii kokeileva entisöintityöpaja ja museomyymälä. Tuotteiden kotimaisuusaste on korkea ja valikoima monipuolinen. Tiedonhaluisille on tarjolla mm. Panu Kailan ja Pentti Virtasen verraton tietoteos Lyskan pojat ja limusiinit.
Museomyymälästä voit myös hankkia UNICEF-nuken ja auttaa näin maailman hädässä olevia lapsia. Kiitos avustasi!

VUODEN 2021 VIERAILIJA ESITTELEE MINIMAAILMAA!
Monipuolisilla töillään yleisöä ihastuttaneet turkulaiset Raunistulan nukkekotikerholaiset ovat koonneet Uudenkaupungin Automuseoon oman kymmenvuotisjuhlanäyttelynsä:
Hetkiä matkaltamme – kokorajoitus 1:12.
Näyttely esittelee kerholaisten töitä 10 vuoden ajalta. Mukana on mm. kahdeksaan elokuvaan perustuva ainutlaatuinen Leffat laatikossa -kokoelma ja näkymiä kiehtovista Sadut herää eloon -sarjan töistä. Vieraat pääsevät myös kurkistamaan sirkusvankkureihin ja asuntovaunuihin, jopa vessoihin! – Minimaailma lumoaa koko perheen.

Avoinna joka päivä klo 11–17.
Suljettuna 24.-25.12.
Kesä–elokuussa pidennetty aukioloaika klo 10–18.
Ryhmille sop. mukaan.

Covid 19 -pandemian vuoksi tarkista aukioloajat nettisivulta.

Pääsymaksut 10 €/aikuiset, 5 €/lapset,
8 €/eläkeläiset ja ryhmät (väh. 15 hlö).
Opastus alk. 60 €/ryhmä.
Opastukset, tarjoilut ja muut lisäpalvelut vain ennakkovarauksella.

 

Tapahtumapaikka: 
Autotehtaankatu 11, Uusikaupunki
Polkuauto

Lisätietoja tapahtumasta:

Puh. 020 484 8068, 0500 845 835