Spekulatiivinen fiktio esittelyssä Uudenkaupungin kirjastossa

Ma 15.4.2019 - La 25.5.2019
Uudenkaupungin kirjasto esittelee kevään aikana kokoelmistaan löytyviä kaunokirjallisuuden genrejä. Jokainen genre on vuorollaan esillä kirjaston aulan kirjahyllyssä.

Normaalista näyttelystä poiketen kirjoja saa – katselun ohella - myös lainata hyllystä, mikäli löytää mieleistään luettavaa. Huhti-toukokuussa esittelyssä on spekulatiivinen fiktion, ja viimeisenä kesä-heinäkuussa esillä ovat historialliset romaanit.

Spekulatiivinen fiktio (spefi) on 2000-luvulla yleistynyt kattotermi, joka käsittää fantasian, science fictionin ja yliluonnollisen kauhun sekä kaiken sellaisen kirjallisuuden, jossa realismin rajoja rikotaan. Spekulatiivisessa fiktiossa kuvataan todellisuutta, joka voisi olla olemassa, jollainen olisi voinut olla olemassa tai jota ei ole olemassa.

Aikataulu
Toukokuu: spekulatiivinen fiktio
Kesä- ja heinäkuu: historialliset romaanit

Tapahtumapaikka:
Käyntiosoite: