Suomi

Sanat: Jukka Virtanen

La 8.2.2020 19:00
Sonja Lumme muistelee edesmennyttä ystäväänsä, viihteen mestari Jukka Virtasta
Sonja Lumme orkestereineen
Jukka Virtanen oli suomalaisen viihteen legenda, mies joka jätti suurenmoisen perinnön niin teatterin, tv-viihteen, musiikin kuin kirjallisuuden saralla. Kunnianosoitus on siis enemmän kuin paikallaan.
Jukka Virtanen sanoitti ja käänsi laulelmaa, iskelmää, teatterimusiikkia ja oopperaa, ja teki sen kaiken lämmöllä ja tinkimättömällä taidolla. Jukan nokkelat ja hauskat, erinomaisen kauniit, satuttavat ja filosofisetkin sanoitukset ja laulujen käännöstekstit kuuluvat suomalaisen kevyen musiikin historiaan. Jukka löysi vaistomaisesti jokaisen tyylilajin syvimmän olemuksen ja kirjoitti tekstin sitä taitavasti myötäillen. Näin syntyivät mm. sellaiset aarteet kuin menneen maaseudun tunnelmaa huokuva Maalaismaisema, unohtumaton Myrskyluodon Maija, dramaattisen hauska Kuoleman paikka sekä mestarillinen Hanna ja Niilo.
Tässä konsertissa kuullaan sekä Jukka Virtasen tunnetuimpia sanoituksia että liuta vähemmän kuultuja harvinaisuuksia, esimerkiksi Uuden Iloisen Teatterin lavalla kuultuja lauluntekstejä. Sonja Lumme on Jukan pitkäaikaisena työtoverina ja ystävänä niiden oivallinen tulkki.
Liput 27,50€ / 22,50€ (eläk.) / 17,50€ seniorikortilla, hinnat sisältävät palvelumaksun.
Lipunmyynti: www.lippu.fi ja Palvelupiste passari
Tapahtumapaikka: 
Kulttuurikeskus Cruselli
Kullervontie 11B
23500 Uusikaupunki
Kuvassa Sonja Lumme

Lisätietoja tapahtumasta: