Suomi

Porin prikaatin sotilasvala Uudessakaupungissa

To 17.8.2017 9:00 - 12:00

Sotilasvala tuo tuhansia ihmisiä Uuteenkaupunkiin

Porin prikaatin Satakunnan jääkäripataljoonan ja Varsinais-Suomen huoltopataljoonan 1. huoltokomppanian 2/2017 saapumiserän sotilasvakuutus ja -vala järjestetään torstaina 17.8.2017 Uudessakaupungissa. Alokkaita on noin 700 ja Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin 100. Varusmiesten omaisia odotetaan saapuvaksi noin 2000 - 2500 henkilöä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja  Porin prikaati toivottaa kaikki kaupunkilaiset mukaan lukien koululaiset seuraamaan tapahtumaa. Uudenkaupungin kaupunki kutsuu lisäsi kirjeellä kaupungin sotiemme veteraanit, sotainvalidit ja lotat puolisoineen seuraamaan sotilasvalan vannomista ja ohimarssia.

Porin prikaatin komentaja eversti Rami Saari vastaanottaa sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin. Paraatijoukkoja komentaa prikaatin apulaiskomentaja eversti Petri Kosonen. Päivän ohjelmassa on myös koulutuskäytössä olevan kaluston näyttely ja laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys. Musiikista vastaa Laivaston soittokunta. Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste palvelee vieraita ja yleisöä Pietolan pallokentällä. Varsinainen valakatselmus ja kenttähartaus alkaa klo 10 ja se päättyy ohimarssiin Viikaistentiellä.

Päivän ohjelma:

9.30  Sotilasvakuutus, jonka vannovat uskontokuntiin kuulumattomat ja harvinaisempiin uskontokuntiin kuuluvat. Vakuutustilaisuus järjestetään Pohitullin koulun palloiluhallissa eli 
Uusikaupunki 400 -areenalla, Pohjoistullitie 3
9.40 Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys Pietolan pallokentällä, Viikaistenkatu 11.

10.00 Sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus Pietolan pallokentällä.
9-10.45  Kalustonäyttely Pietolan pallokentän edustalla. Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste palvelee         yleisöä.

n. 10.45 Ohimarssi Viikastentiellä. Jalan marssivat kääntyvät Koulupolulle ja moottoroitu ohimarssi jatkaa Liljalaaksonkadun ja Ketunkalliontien kautta, Novidan ja Palolaitoksen edestä, Mältintielle.
Valatilaisuus vaikuttaa liikenteeseen

Autolla liikkuvien on hyvä ottaa huomioon muuttuneet liikennejärjestelyt torstaina klo 6-12 välisenä aikana. PYSÄKÖINTI KIELTO klo 6-12 ohimarssin ilmoitetuilla katuosuuksilla. Ohimarssin ajaksi liikenne katkaistaan ohimarssiin ilmoitetuilta katuosuuksilta Viikaistenkatu - Liljalaaksonkatu - Ketunkalliontie – Mältintie sekä Pohjoistullitie.

 

Tapahtumapaikka: 

Valatilaisuus, Pietolan pallokenttä, Viikaistenkatu 11

Sotilasvakuutus, Uusikaupunki 400 -areena, Pohjoistullitie 3
Ohimarssit - Viikaistenkatu - Liljalaaksonkatu - Ketunkalliontie – Mältintie sekä Pohjoistullitie.