Omilla poluilla - Heli Sammaliston ja Hiltu Sallisen taidenäyttely

Ke 3.8.2022 10:00 - Ke 24.8.2022 16:00
"Omilla poluilla" on uusikaupunkilaisten Heli Sammaliston ja Hiltu Sallisen retrospektiivinen taidenäyttely. Teoksia on esillä n. 20 vuoden ajalta, alkaen 2000-luvun alusta tähän päivään asti.

Heli Sammalisto: "Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta. Työvälineitäni ovat vesi-, akryyli-, ja öljyväri.

Saaristolaistaustani on vahvasti leimannut teoksiani. Saariston ihminen ja meri ovat aina enemmän tai vähemmän läsnä maalauksissani. Ihminen, elämän merkitsemät ihmiskasvot kiinnostavat loputtomasti. Pyrin tuomaan teoksissani näkyville tunnetiloja, iloa, surua ja kaikkea siltä väliltä. En kuitenkaan tee muotokuvia, vaan kasvot muotoutuvat ikäänkuin itsestään, oman pääni sisällä."

Hiltu Sallinen: "Olen kierrättäjä. Materiaalin historia ja elinkaari kiehtovat minua. Materiaalin eletty elämä on inspiraation lähde. Kuvaan ajan kulumista peilaamalla sitä omaan historiaani, huumoriakaan unohtamatta.

Teen koosteita: harsin, parsin, patinoin. Lähtökohtana ovat kuluneet ja kurjat kohteet, jotka herätän uuteen erilaiseen uljaaseen elämään."

Näyttelyn avajaiset 4.8. kello 18-20!

Näyttely on esillä Kulttuurikeskus Crusellin Liljelund-hallissa 5.8.-24.8.
ma-ke klo 10-16 | to 10-18 | pe 10-16

Tapahtumakuvan maalaukset: Heli Sammalisto & Hiltu Sallinen