Näyttely Turun yliopiston satavuotisesta taipaleesta kaupungin demotilassa

La 19.9.2020 10:00 - 14:00
Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle - Uusikaupunkilaisten lahjan korko näkyy Turun yliopiston 100-vuotisnäyttelyssä

Uudenkaupungin kirjasto on saanut paikkakunnalle kiinnostavan näyttelyn Turun yliopiston satavuotisesta taipaleesta. Turun yliopiston 100-vuotisnäyttely on saapunut syyskuun ajaksi Uudenkaupungin demotilaan.

Yhteensä 22 040 yksityistä lahjoittajaa mahdollisti Turun yliopiston perustamisen. Keräyksessä merkillepantavaa on se, että lahjoituksia tekivät niin maanviljelijät, kauppiaat kuin yrityselämän edustajat. Lähes 80 uusikaupunkilaista antoi oman osuutensa, joka on nykyrahassa mitattuna yhteensä 423 000 euroa.

Näyttely kertoo, miten merkittävä vaikutus lounaisen Suomen ja koko maailman kannalta lahjoituksilla on ollut. Nyt niiden anti on nähtävillä Uudenkaupungin demotilassa.

Vapaan kansan lahja vapaalle tieteelle -näyttelyssä esitellään tiedeyhteisön historiaa, turkulaista tieteellistä tutkimusta, opiskelijaelämää ja kampuksen näkymistä turkulaisessa katukuvassa.

Näyttelyyn voi tutustua osallistuttaessa demotilassa järjestettäviin tilaisuuksiin mm.
Sihyn avoimen infotilaisuuden yhteydessä 17.9. klo 17.30
Näyttely on kaikille avoin myös lauantaina 19.9. klo 10-14