yläkuva museosta
Museo

Menneen ajan talvitouhut -mobiilisuunnistus talvilomaviikoilla

Ti 15.2.2022 8:00 - Su 13.3.2022 23:00
Mitä uusikaupunkilaiset touhusivat ja miltä kaupunki näytti aikana ennen aura-autoja ja kausivaloja? Hiihtolomaviikoilla pelataan Uudenkaupungin museon tuottamaa peliä, jossa yhdistyvät historiasta oppiminen, ulkoilu ja liikunta.

Menneen ajan talvitouhut -suunnistus on Seppopeli-alustalle tehty mobiilipeli, jota pelataan Uudenkaupungin keskustan alueella kulkien, puhelinta tai tablettia apuna käyttäen. Peli on avoinna pelattavaksi hiihtolomaviikoilla 19.2.-13.3.2022 välisenä aikana.

Lähtöpaikka suunnistuspeliin on Leijonapuiston korkein kohta. Pelissä on kahdeksan numerojärjestyksessä kierrettävää tehtävärastia. Reittijärjestys löytyy sovelluksen kartasta (seuraava rasti näkyy sovelluksen kartassa tummempana) tai paperikartasta, johon rastit on numeroitu. Paperikartan voi tulostaa tästä tai hakea viikosta 7 alkaen Passarista (Rauhankatu 10, avoinna ma-pe 9-15) tai Wahlbergin museotalosta (Ylinenkatu 11 ti-pe 12-15).

Jokaisella suunnistuksen rastilla on tehtävä, joka aukeaa pelialustalla, kun pelaaja on tarpeeksi lähellä rastia. Pelaajan tulee siis mennä ensimmäisen rastin kohdalle Leijonapuistoon, kirjoittaa nettiselaimeensa osoite play.seppo.io, ja kirjautua sivustolle pelaajana. Suunnistamaan päästäkseen pelaajan täytyy vielä näppäillä pelikoodi 129D5F. Puhelimen tai tabletin sijaintitiedot tulee olla käytössä, jotta peli toimii. Itse maastossa ei ole merkkiä rastista, vaan löydät rastin, kun kuljet mobiililaitteella karta osoittamaan kohtaan.

Leijonapuiston ensimmäisen rastin jälkeen pelaaja kiertää rastit numerojärjestyksessä. Rasti, joka on suoritusvuorossa, näkyy kartalla muita rasteja tummempana. Saat avattua tehtävärastin pelialustalla, kun olet fyysisesti tarpeeksi lähellä sitä.

Kun olet pelannut pelin, voit kahdeksannella rastilla lähettää yhteystietosi museolle ja näin osallistua arvontaan.
Tapahtumapaikka:
Pelin aloituspaikka on Leijonapuisto (Sorvakon rantatie, Uusikaupunki).
Tapahtuma liittyy osioon:

Lisätietoja tapahtumasta: