Kävellen maapallon ympäri tunnissa – valtakunnallinen kävelytapahtuma

Pe 11.8.2017 11:00
Tapahtuma alkaa kello 11 pienellä alkulämmittelyllä. Sitten kierretään 400 m rataa, jokainen voimiensa mukaan. Kaikki suoritukset kirjataan ylös ja kävelty matka lasketaan yhteen kokonaiskilometrimäärään.
Valtakunnallisen kävelytapahtuman tarkoituksena on ennen kaikkea kannustaa jokaista suomalaista harrastamaan yhteisöllistä liikuntaa. Huimalta kuulostava haaste on ihan mahdollinen täyttää, kunhan toimimme yhdessä. Kun kävelijöitä on riittävän monta, 40 075 kilometrin matka taittuu jopa yhdessä tunnissa, tarvitaan 6680 ihmistä, jos he kulkevat normaalia kävelyvauhtia, n. 6 km/h. Eläkeliiton ideoimilla ja piirien ja paikallisten yhdistysten järjestämillä kävelytempauksilla tällainen tavoite on saavutettavissa. Kävelemme yhdessä tunnin ajan. Se, päästiinkö maapallon ympäri, selviää 15.8., kun kaikkien Eläkeliiton yhdistysten tulokset on laskettu yhteen.
100-vuotiasta Suomea juhlitaan koko vuosi teemalla ”YHDESSÄ”. Tämäkin tempaus on osa Suomi100-tapahtumia ja siihen liittyen myös RUOKAILEMME yhdessä. Hernekeittolounas tarjotaan kävelyn jälkeen.
Näillä ympäri Suomea järjestettävillä tapahtumilla Eläkeliiton yhdistykset osallistuvat samalla Hyvän vanhenemisen tukisäätiön kautta oman maakunnan maakuntarahaston tukemiseen 0,25 eurolla jokaista jäsentä kohti (Kalannin yhdistyksessä on 1159 jäsentä).
Kävelyyn osallistuminen ja keittolounas ovat osallistujille maksuttomat. Kahvia ja muita virvokkeita voi ostaa kentältä. Tilaisuus on avoin kaikille ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan erilaisia palkintoja mm. lomapäivä Lehmirannassa (kahdelle).
Lähde liikkeelle ja osallistu omien voimiesi mukaan!
Eläkeliiton Kalannin yhdistys toivottaa kaikki ikään ja kuntoon katsomatta sydämellisesti tervetulleeksi mukaan.

Tapahtumapaikka:
Uudenkaupungin urheilukenttä, Sorvakko, Etelälinjakatu 2, Uusikaupunki