Uudenkaupunkin Museo
Museo

Kartsalla, näyttely uusikaupunkilaisnuorison vapaa-ajasta 1950-90-luvuilla

Pe 4.5.2018 12:00 - Pe 26.10.2018 15:00
Uusikaupunkilaiset nuoret parveilivat suurina joukkoina vielä 1990-luvulla iltaisin ja erityisesti viikonloppuisin kaupungilla. Nyt torin ja katujen tilalle on tullut sosiaalinen media.
Kartsalla – näyttely keskittyy nuorison ja nuorisokulttuurin näkymiseen Uudenkaupungin kaupunkikuvassa. Näyttely kertoo nuorten omaehtoisesta vapaa-ajanvietosta, joten ulkopuolelle jäävät mm. eri harraste- ja urheiluseurojen toiminta.

Tavoitteena on johdattaa museokävijä oman nuoruutensa ajan tunnelmaan. Näyttely vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Mitä eri nuorisoryhmiä tai nuorisokulttuurin edustajia kaupungissa oli eri aikoina? Oliko näiden ryhmien välillä yhteenottoja? Miltä nuoriso näytti ja mitä musiikkia he kuuntelivat? Millä välineillä nuoriso liikkui ja missä he kokoontuivat? Mitkä tapahtumat olivat nuorison suosiossa? Tehtiinkö kaupungilla muutakin kuin hengailtiin?

Museo on tuottanut näyttelyn lisäksi myös uuden mobiiliopasteen nuorten suosituimmista paikoista kaupungilla. Karttapohjaiseen mobiilioppaaseen on kerätty tietoa ja kuvia, joiden avulla nuorten suosimiin paikkoihin voi tutustua paikan päällä älylaitteilla tai vaikka kotoa käsin tietokoneella. Mobiilioppaaseen pääsee verkkosivun www.tarinasoitin.fi/kartsalla kautta.

Museon henkilökunnan lisäksi näyttelyä ovat olleet toteuttamassa useat entiset uusikaupunkilaiset nuoret.

AVOINNA:
4.5.-8.6. ja 28.8.-26.10.  TI-PE klo 12-15
11.6.-26.8.  MA-PE klo 10-17 ja LA-SU klo 12-15

(museo on suljettu helatorstaina sekä juhannusviikonloppuna)

Aikuiset 5€ / Museokortti
Yleisöopastukset sisäänpääsymaksun hinnalla kesätorstaisin klo 14