Lyhtyjen yön esitys. Kaksi kitaristia ja laulaja esiintyvät yleisölle puistossa.
Kulttuuri

Kaksi vanhaa mestaria - Pentti Niemisen ja Lauri Ikosen taidenäyttely

Ke 19.1.2022 10:00 - Pe 18.2.2022 16:00
Tervetuloa Kulttuurikeskus Crusellin ensimmäiseen taidenäyttelyyn vuoden 2022 aikana!

Lauri Ikonen on harrastanut valokuvausta lähestulkoon koko ikänsä; aina 1940‐luvulta lähtien, jolloin Suomessa oli mahdollista sodan jälkeen hankkia kamera. Pääpaino harrastuksessa oli 1950‐ ja 1960‐luvuilla, miltä ajalta näyttelyyn on valikoitu noin 30 upeaa mustavalkoista valokuvasuurennosta.
Öljyvärimaalauksia Ikonen puolestaan tuotti pääosin valokuvauskauden jälkeen 1960‐ ja 1970‐luvulla. Monet maalaukset ovat suurikokoisia ja tyyliltään omaperäisiä, "Ikosen kubismia". Näyttelyyn valittujen maalausten aiheet ovat Uudestakaupungista ja ne kuvaavat kaupunkia täysin ennennäkemättömällä tavalla.
Pentti Nieminen on ennen kaikkea kaivertaja. Hän on tehnyt kaiverruksia muun muassa puukkoihin, kitaraan ja koruihin, ja onpa kaiverruksista tehty postikortteja ja postimerkkejäkin. Niemisen kaiverrusjälki on äärimmäisen tarkkaa. Näyttelyyn valittujen töiden aiheet ovat peräisin luonnosta ja japanilaisesta kulttuurista. Näyttelyssä on mukana myös Niemisen akvarelli- ja akryylimaalauksia.

Näyttelyä on ollut koordinoimassa Matti Jussila.

Näyttely on avoinna ke 19.1. - su 20.2.2022
ma-ke klo 10-16 | to 10-18 | pe 10-16

Näyttely on auki myös viikonloppuna la 19.2.- su 20.2. klo 13-17.
Tapahtuma liittyy osioon:
Teksti: kaksi vanhaa mestaria. Pentti Niemisen ja Lauri Ikosen taidenäyttely Kulttuurikeskus Crusellissa 19.1.-18.2. Alla kaksi mustavalkoista kuvaa: toisessa kaiverros, jossa on kaksi sorsaa, toinen taas valokuva kahdesta naisesta.

Lisätietoja tapahtumasta:

Joni Pietiläinen