yläkuva museosta
Museo

Historiaa, taidetta ja kulttuuria Uudenkaupungin hautausmaalla

Ti 9.5.2023 18:00 - 19:30
Keväinen hautausmaakierros Uudenkaupungin hautausmaalla, joka toteutetaan yhteistyössä Uudenkaupungin museon, seurakunnan ja Vakka-opiston kesken.
Kierroksella tutustutaan Uudenkaupungin hautausmaan nykyasuun sekä sen historiaan ja hautausmaalle haudattujen uusikaupunkilaisten taiteilijoiden ja kulttuurihenkilöiden tarinoihin ja historiaan. Seurakuntamestari Teijo Sirniö esittelee hautausmaan nykytilannetta ja kappelia. Museonjohtaja Mari Jalava kierrättää hautausmaalla erityisesti uusikaupunkilaisten taide- ja kulttuurivaikuttajien haudoilla. Kierroksen aikana kuullaan hautausmaan historiaa ja näiden kulttuurihenkilöiden toiminnasta ja vaikutuksesta Uudenkaupungin elämään. Kierrokselle lähdetään siunauskappelin edestä ja sille on vapaa pääsy, etukäteisilmoittautumista kuitenkin toivotaan kaikilta kierrokselle aikovilta.
Tapahtumapaikka:
Uudenkaupungin hautausmaa, Autotehtaankatu, Uusikaupunki