Uudenkaupunkin Museo

Ajankohtaista historiaa Uudestakaupungista 3

Ti 3.3.2020 18:00 - 19:30

Vallan asuinsijat - Sundholman kartano ja seudun asukkaat 1500-luvulla

Suomen ja Pohjoismaiden historian professori Anu Lahtinen kertoo elämästä ja vallankäytöstä 1500-luvun Sundholman kartanossa ja sen liepeillä. Luennossa kerrotaan niin Sundholman kartanon Flemingeistä kuin heidän uskotuista palvelijoistaan ja lähiseudun asukkaista. Uusimpana tutkimustuloksenaan Lahtinen kertoo vahvatahtoisista Peteksen kylän asukkaista sekä historiasta kiinnostuneen kartanonvouti Juhanan kronikka- ja laulukirjasta.

Uudenkaupungin museo ja Vakka-opisto järjestävät yhdessä neljän luennon sarjan, jolla käsitellään ajankohtaista Uuttakaupunkia koskevaa historiantutkimusta ja uusia löytöjä. Luentosarjan juontaa ja keskusteluun johdattaa museonjohtaja Mari Jalava. Luentosarjaa seurataan Viikaisten koulun auditoriossa ti 11.2., ti 25.2., ti 3.3. ja to 19.3. klo 18-19.30. Luentomaksu 6 e / kerta.
Tapahtumapaikka:
Viikaisten koulun auditorio