Uudenkaupunkin Museo

Ajankohtaista historiaa Uudestakaupungista 2

Ti 25.2.2020 18:00 - 19:30

Kaupunkiarkeologiaa - Liljalaaksonkatu 1:n kaivaustulokset

Mikä merkitys on arkeologisella kulttuuriperinnöllä ja miten arkeologisia kaivauksia järjestetään? Arkebuusi osuuskunnan arkeologi Elina Saloranta ja luututkija Auli Bläuer kertovat suomalaisen kaupunkiarkeologian kehityksestä, painopistealueista ja kokoelmista. Luennolla esitellään myös Uudessakaupungissa Liljalaaksonkatu 1:ssä kesällä 2018 suoritettujen arkeologisten kaivausten vaiheita ja tuloksia. Kaivausten merkittävä löydösryhmä ovat luulöydöt, jotka kertovat kaupunginlahden rannan käytöstä 1700- ja 1800-luvuilla.

Uudenkaupungin museo ja Vakka-opisto järjestävät yhdessä neljän luennon sarjan, jolla käsitellään ajankohtaista Uuttakaupunkia koskevaa historiantutkimusta ja uusia löytöjä. Luentosarjan juontaa ja keskusteluun johdattaa museonjohtaja Mari Jalava. Luentosarjaa seurataan Viikaisten koulun auditoriossa ti 11.2., ti 25.2., ti 3.3. ja to 19.3. klo 18-19.30. Luentomaksu 6 e / kerta.
Tapahtumapaikka:
Viikaisten koulun auditorio