Yritysten tulee huomioida voimassa olevat turvaohjeet

Koronaviruksen ilmaantuvuus Uudessakaupungissa on nousussa ja uusia tartuntoja ilmenee päivittäin.

Paikallisia yrittäjiä halutaan muistuttaa voimassa olevien turvaohjeistusten vastuullisesta noudattamisesta. Yritysten henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskia kaikissa asiakaspalvelutilanteissa. Lisäksi suojavarusteita, kuten maskeja, käsidesiä ja kertakäyttökäsineitä olisi suotavaa olla tarjolla myös asiakkaille. Palvelualan yrityksissä on hyvä muistaa asiakkaiden koskemien pintojen riittävä puhdistus (mm. ovenkahvat, kaiteet, pöytäpinnat, kosketusnäytöt).    

Yritysten tulee huomioida turva- ja hygieniaohjeet huolellisesti myös sisäisessä toiminnassaan. Ohjeita noudattamalla voidaan turvata yritystoiminnan jatkuminen myös mahdollisessa koronatartuntatilanteessa. Esimerkiksi kasvomaskien käytön laiminlyönti voi johtaa laajoihin korona-altistuksiin ja karanteeneihin, jotka keskeyttävät yritystoiminnan pahimmillaan 14 vuorokauden ajaksi. 

Alueellamme on voimassa maksimaalinen etätyösuositus ja työnantajia kannustetaan mahdollisuuksien mukaan edistämään työjärjestelyjä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Lue lisää - koronatiedote (2.2.2021)