Yli 85-vuotiaiden ja 18–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotukset aloitetaan Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella viikolla 7

Uudenkaupungin koronavirus tiedote.
Vuonna 1936 tai tätä aiemmin syntyneiden ja 1. riskiryhmään kuuluvien 18-69-vuotiaiden koronarokotukset aloitetaan Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella viikolla 7.

Ajanvaraus avautuu maanantaina 15.2. klo 12. Rokotusajan voi varata sähköisessä ajanvarauspalvelussa tai puhelimitse 02 4612 517. Voit jättää viestin automaattiin, josta hoitaja soittaa takaisin jonossa seuraavana olevalle.
HUOM! Viikon 7 rokotusajat ovat täynnä. Viikon 8 rokotusajat avataan varattaviksi loppuviikolla.

Rokotuspaikkana toimii Uudessakaupungissa vanha terveyskeskus osoitteessa Terveystie 4. Muissa kunnissa oma terveysasema.

Eri väestöryhmien rokotukset aloitetaan samanaikaisesti, sillä käytettävät rokotteet soveltuvat eri ryhmille. Kansallisten ohjeiden mukaisesti Astra Zeneca-rokotetta annetaan vain alle 70-vuotiaille.

Rokotteita toimitetaan edelleen niukasti ja lisää aikoja avataan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan lisää.

Rokotusajan voivat varata:

• Vuonna 1936 tai aikaisemmin syntyneet sekä heidän viralliset omaishoitajansa
  • 18–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus*.
* vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet (THL):
  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä (aikuiset).
Oikeus rokotteeseen on esitettävä rokotuksen yhteydessä.

Verkkoajanvarauksessa huomioitavaa:

• Rokotteita on rajallinen määrä kullekin ryhmälle, tarkista, että olet varaamassa aikaa oikeaan palveluun:
    • Covid rokote - vuonna 1936 tai aikaisemmin syntyneet ja heidän viralliset omaishoitajansa.
    • Covid-rokote, riskiryhmä 1 – 18–69-vuotiaat 1. riskiryhmään kuuluvat.
  • Varaa aika ensisijaisesti oman kunnan terveysasemalta.
  • Jokaiselle rokotukseen tulevalle on varattava oma aika, eli omaishoitaja ei voi tulla samalla varauksella kuin ikäihminen.