Yli 60-vuotiaiden, hoitokotien asukkaiden ja riskiryhmäläisten kolmannet koronarokotukset käynnistyvät marraskuussa

U-sote aloittaa THL:n ohjeistuksen mukaisesti kolmannen koronarokotusannoksen jakamisen yli 60-vuotiaille, hoivakodeissa asuville ja riskiryhmään kuuluville. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Vakavasti immuunipuutteiset voivat ottaa kolmannen rokotteen 2 kuukauden annosvälillä.

Influenssarokotusta laitetaan asiakkaan käsivarteen.
Kolmansissa rokoteannoksissa käytössä ovat Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote ja Modernan Spikevax-rokote. Ensisijaisesti rokotteen suositellaan olevan samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos, mutta tarvittaessa myös toista valmistetta voidaan tarjota. Aiemmin Oxford-AstraZeneca-rokotteen saaneiden kolmantena rokoteannoksena jaetaan Biontech-Pfizerin Comirnatya.

Kolmantena annoksena annettaessa Spikevaxista käytetään puolikasta annosta, joka tarjoaa erittäin hyvän rokotevasteen, mutta pienentää haittavaikutusten todennäköisyyttä.

Uudessakaupungissa kolmansien koronarokotusten antaminen aloitetaan viikolla 45. Rokotuspäiviä järjestetään kerran viikossa torstaisin Rokottamossa, osoitteessa Välskärintie 2A. Muiden terveysasemien rokotuspäivistä tiedotamme erikseen.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat

Vakavaan koronavirustaudin riskiryhmään kuuluvat seuraavat ryhmät:
  • Elinsiirto
  • Kantasolusiirto
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Vaikea krooninen maksasairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
  • Downin oireyhtymä
  • Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
  • Hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila
  • Uniapnea
  • Immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen
  • Psykoosisairaus
  • Sairaalloinen lihavuus
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinninlaitos

Koronan sairastaneille iäkkäille ja riskiryhmään kuuluville yhden rokoteannoksen saaneille toinen rokoteannos

Lisäksi THL suosittelee toista rokoteannosta sellaisille iäkkäille ja vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville ihmisille, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen, sekä ottaneet ensimmäisen koronavirusrokotteen yli kuusi kuukautta sitten. Sekä rokotteesta että koronatartunnasta tulee siis olla kulunut yli kuusi kuukautta. Poikkeuksena vakavasti immuunipuutteisilla ensimmäisen ja toisen koronarokotteen annosvälin tulee olla kaksi kuukautta.

Kolmannen rokotusajan tai riskiryhmään kuuluvien koronan sairastaneiden toisen rokotusajan varaaminen

Mikäli olet oikeutettu kolmanteen rokotteeseen tai riskiryhmään kuuluvien koronan sairastaneiden toiseen rokotteeseen, voit varata ajan koronarokotteeseen 1.11.2021 alkaen sähköisesti tai soittamalla rokotelinjaan p. 02 4612 517. Aika suositellaan varaamaan ensisijaisesti sähköisestä ajanvarauspalvelusta, sillä puhelinpalvelumme on ruuhkautunut.

Kolmannet koronarokotteet Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella | Uusikaupunki.fi

Ajanvaraus Mediatri-järjestelmässä